Canvi climàtic i salut

L’Hospital de Mollet rep un reconeixement pel seu projecte d’‘hospital verd’

  • Des del centre remarquen que han reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 71%

L’Hospital de Mollet rep un reconeixement pel seu projecte d’‘hospital verd’

Hospital de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Mollet (Vallès Oriental) ha sigut guardonat pel seu projecte d’‘hospital verd’. El centre de la Fundació Sanitària Mollet va guanyar aquest dimecres, 10 de novembre, el premi Plata en la categoria d’Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals dels International Awards 2021 en el marc del 44è Congrés Internacional d’Hospitals, que organitzen la International Hospital Federation (IHF) i la Unió Catalana d’Hospitals (UCH).

Aquest guardó s’emmarca dins dels IHF Awards 2021 amb «un comitè format per líders en l’àmbit de la salut a escala mundial amb sis categories i més de 250 participants de 38 països diferents», remarquen des de l’equipament molletenc. El premi Or ha anat per a un centre del Canadà. Malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet s’han incrementat un 100% en 10 anys, des del centre remarquen que han reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2.

El projecte Green Hospital de la Fundació Sanitaria Mollet es va iniciar amb la construcció del nou Hospital de Mollet i consta de «diferents projectes clau». El més recent és la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’hospital i que proporcionen el 12,5% del total de l’energia que consumeix, cosa que, al seu torn, permet un estalvi de 120 tones de CO2, l’equivalent a plantar un arbre cada dia.

El projecte ‘Green Hospital’ del centre de Mollet també compta amb una arquitectura sostenible i celoberts que proporcionen llum natural a tot el centre i redueixen el consum energètic d’il·luminació en un 40%. A més, l’hospital compta amb un sostre radiant i cobertes sostenibles que «permeten l’aïllament tèrmic i el control acústic» i amb un projecte de reciclatge i gestió de residus que «ha permès en 10 anys passar de 9 a 29 tipus de residus que se segreguen i gestionen», expliquen des de la Fundació Sanitària de Mollet.

«L’objectiu de l’FSM és aconseguir que pròximament la nostra empremta de carboni sigui del 0%. La cultura verda ha de formar part de l’estratègia i impregnar l’estructura i els processos», explica Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

Canvi climàtic i salut

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els factors mediambientals són un dels determinants clau de la salut per als pròxims anys. Des de l’Hospital de Mollet comenten que, entre el 2030 i el 2050, es preveu que el canvi climàtic sigui la causa del voltant de 250.000 morts a tot el món per factors com ara la malnutrició, la malària o els cops de calor, entre d’altres.

Notícies relacionades

Durant el debat previ, en què va participar el doctor Jaume Duran amb referents internacionals com el doctor Nick Watts, ‘chief sustainability officer’ de l’NHS of England, es va definir el canvi climàtic com «una de les possibles amenaces més grans per a la salut pública de la nostra generació» i com les institucions sanitàries han de liderar el camí per abordar aquesta crisi i reduir la seu pròpia empremta de carboni en el medi ambient.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO