Memòria històrica

El Museu Abelló de Mollet acull l’exposició ‘Visca la República!’ fins al 9 de gener

  • La mostra se centra en els exemples de la nova governança que volia portar a la pràctica la utopia de la igualtat d’oportunitats de tradició republicana

El Museu Abelló de Mollet acull l’exposició ‘Visca la República!’ fins al 9 de gener

DIBA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) acull des de dilluns passat, 8 de novembre, la mostra Visca la República!, una exposició que es podrà visitar al museu molletà fins al 9 de gener del 2022.

Visca la República! proposa una exposició dispersa a 25 museus de la demarcació de Barcelona, a partir d’una selecció d’objectes provinents de les seves col·leccions relacionats amb diferents episodis del període que s’inicia el 14 d’abril de 1931 amb la proclamació de la Segona República.

A través de diversos objectes i documentació, la mostra recull l’ambient de l’època en la qual «l’entusiasme i la il·lusió» de les classes populars, partits republicans i d’esquerres, del moviment obrer i de les forces sindicals «contrasta amb la por i la pena d’una part de les classes dirigents i acomodades» fins al moment alienades amb el poder polític.

Notícies relacionades

Amb instal·lacions singulars a cada museu, l’exposició se centra en els exemples de la nova governança que volia portar a la pràctica la utopia de la igualtat d’oportunitats de tradició republicana (llibertat, igualtat i fraternitat), fonamentada en l’ensenyament i extensió de la instrucció popular, laica i lliurepensadora.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO