Cinquena onada de la pandèmia

Augmenta el nombre de persones ingressades per Covid-19 a l’Hospital de Mollet

  • Hi ha 27 persones internades al centre molletenc amb coronavirus, 22 més que dilluns passat i, d’aquestes, 5 són a l’uci

Augmenta el nombre de persones ingressades per Covid-19 a l’Hospital de Mollet

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dilluns més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha portat a terme la reunió de coordinació en què s’ha analitzat quina és l’evolució de la pandèmia a la ciutat. Durant la trobada, s’ha constatat un «important increment de persones ingressades» amb coronavirus a l’hospital de la ciutat.

Així, segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, en aquests moments hi ha 27 persones ingressades a l’Hospital de Mollet amb Covid-19, 22 més que dilluns passat i, d’aquestes, 5 són a l’uci –la setmana passada no n’hi havia cap–. «Afortunadament, es continua sense haver de lamentar cap mort», remarquen des del govern local. Davant aquesta situació, des de l’Executiu molletenc han tornat a fer una crida «a la responsabilitat i l’estricte compliment de les normes».

En aquest moment, l’índex de rebrot a Mollet està en 1.347. Tot i que ha baixat respecte a dilluns passat, cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que per sobre de 200 el risc és molt alt. D’altra banda, la velocitat de transmissió (Rt) és d’1,19 –fa una setmana era de 2,27–. Quant a les vacunacions, segueixen a bon ritme: 32.372 persones han rebut la primera dosi i 29.907 ja tenen la pauta completa.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha manifestat estar «molt preocupat per la situació Covid a Mollet». «Les dades indiquen que no anem bé. Els índexs són estadístiques i uns dies pugen o baixen més, però les persones que hi ha a l’hospital són persones amb nom i cognoms, veïns d’escala, amics, familiars... No podem abaixar la guàrdia, cal continuar fent un esforç per canviar la tendència a l’alça», ha remarcat Monràs.

300 pacients a l’uci a Catalunya

Notícies relacionades

En el conjunt de Catalunya, les ucis dels hospitals es continuen omplint de pacients Covid i aquest dilluns tenen més de 300 malalts crítics, 10 més que ahir, una situació que preocupa els responsables de Salut, que temen que aquest servei es podria col·lapsar en 10 dies, coincidint amb el pic de la cinquena onada. Les xifres de les unitats crítiques ja són similars a les de finals de maig, tot i que a diferència de llavors els pacients són més joves.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO