Festes en pandèmia

Mollet prepara una Festa Major amb més de 80 activitats adaptades a les restriccions

  • Aquest any, els actes no es faran a la via pública i no hi haurà espectacles itinerants, sinó que se celebraran en espais i equipaments de la ciutat

Mollet prepara una Festa Major amb més de 80 activitats adaptades a les restriccions

Ayuntamiento de Mollet

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), del 21 al 24 d’agost, s’adaptarà a les restriccions i les mesures de seguretat contra la Covid-19. Així ho ha anunciat el govern local després de la presentació oficial de l’esdeveniment, que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia, on els aforaments seran limitats i els actes es realitzaran en zones perimetrades.

El programa inclou unes vuitanta activitats, entre les quals destaquen les actuacions de Carles Sans, Chicuelo i Las Karamba. El pregó anirà a càrrec de la directora Infermera de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM), Mireia Vicente i el cartell és obra de la il·lustradora infantil Anna ST Ortiz.

Aquest any, els actes no es faran a la via pública i no hi haurà espectacles itinerants, sinó que se celebraran en espais i equipaments de la ciutat, com són el Mercat Vell, el pati de Col·legis Nous, el Museu Abelló, la carpa de la pista exterior de Riera Seca i la zona d’educació viària de Can Mulà. Els grups dels Morats i els Torrats, per la seva banda, portaran a terme les seves activitats a l’Institut Aiguaviva (Longarón) i l’Escola Montseny respectivament.

Per assistir als espectacles hi haurà inscripció prèvia i les entrades s’hauran de comprar anticipadament. Així, les entrades es posaran a la venda dilluns 16 d’agost a les 18 hores i es podran adquirir de manera ‘online’ i presencialment. De manera presencial, es podran comprar al Mercat Vell del 16 al 19 d’agost i a la Marineta del 20 al 22 d’agost. Cada persona podrà comprar un màxim de 4 entrades, cadascuna de les quals tindrà un preu d’entre 1 i 3 euros i la recaptació anirà íntegrament al Banc d’Aliments de la ciutat.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha admès que «no és la Festa Major que hauríem volgut, però sí la que podrem fer». En aquest sentit, ha demanat que tots aquells que hi participin «ho facin amb tota la prudència del món» perquè «Mollet sigui un exemple».

Pendents de l’evolució

La regidora de Cultura i Festes, Mercè Pérez, ha destacat que en total hi ha unes 80 activitats programades, però ha avisat que «podria donar-se el cas» que algun acte, segons com evolucioni la pandèmia i com evolucioni la normativa, «s’hagi d’anul·lar, posposar o repensar».

D’aquesta manera, el programa encara no està tancat davant possibles variacions horàries a causa de les noves mesures de la Generalitat per evitar la propagació del virus.

Pregonera i caps de cartell

La pregonera serà la directora Infermera de la Fundació Sanitària de Mollet, Mireia Vicente, en representació de tot el col·lectiu sanitari de la ciutat i en reconeixement a la tasca per fer front a la situació sanitària que fa més d’un any que estem vivint.

Un dels caps de cartell de la Festa Major serà el component de Tricicle Carles Sans, que portarà a la carpa el seu monòleg Per fi, sol, en què parla de les anècdotes personals i professionals.

Al Mercat Vell es podrà veure l’actuació del guitarrista flamenc Juan Gomez ‘Chicuelo’ i la de Las Karamba, un grup format per dones vingudes de Veneçuela, Cuba i l’Argentina, que barregen ritmes llatins amb el txa-txa-txa i la salsa.

Cultura popular

Els grups de cultura tradicional no podran fer la tradicional cercavila durant aquesta edició de la Festa Major. Per això, diumenge hi haurà la ‘Tarda de Cultura Popular’ al pati de l’escola de Col·legis Nous, amb les actuacions dels Castellers de Mollet, la Comparsa de Gegants, Moll Fer, Santa Teca i la Cuca Molla.

Notícies relacionades

A la nit, els Diables de Mollet faran un espectacle al mateix lloc.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO