Reconeixement europeu

Les propostes saludables dels alumnes de Primària de Mollet, premiats per la UE

La Comissió Europea reconeix el treball de 660 escolars de Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020

Les propostes saludables dels alumnes de Primària de Mollet, premiats per la UE
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Realitzar xerrades sobre alimentació saludable a les escoles i centres cívics, incloure opcions més saludables a les màquines expenedores, fer campanyes d’alimentació saludable en els mitjans de comunicació, ajudar empreses amb voluntat d’impulsar la seva activitat basada en una alimentació saludable, organitzar una Fira de l’alimentació saludable i crear més horts urbans a la ciutat.

Aquestes van ser les propostes que van elevar en el seu informe un total de 660 alumnes de cinquè i sisè de primària de diverses escoles de Mollet així com de l’escola d’Educació Especial Can Vila de la població del Vallès en el marc d’un projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Nens de Mollet (CIM) durant l’any 2019 que acaba de rebre el segon Premi Europeu de la Salut 2020 –en la categoria d’estils de vida saludables en ciutats– atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

A part de les escoles i l’ajuntament, també van participar en la iniciativa l’Hospital de Mollet, el Mercat Municipal i els seus venedors, el Consorci de Gallecs i l’Associació Agroecològica de Gallegos i el Centre Cívic de Can Borrell, amb el seu hort comunitari.

Raúl Broto, regidor d’Educació, ha recollit el premi en un acte en línia. Durant la seva intervenció en l’acte, el regidor ha destacat que «el projecte va permetre apoderar els nens i nenes per millorar la seva capacitat per prendre decisions alimentàries saludables i contribuir que el sistema alimentari de la ciutat sigui més sostenible».

Per la seva banda, per Josep Monràs, alcalde de Mollet, el premi «suposa un nou reconeixement a nivell internacional de la bona tasca que es fa a la nostra ciutat». El CIM, a més, permet any rere any «estimular la participació democràtica activa dels nens de Mollet».

L’entrega dels premis va comptar amb la presència de la Comissaria Europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides.

El premi Healthy Lifestyles for Cities

Notícies relacionades

El Premi Europeu de la Salut reconeix i recompensa en la seva categoria, iniciatives de ciutats i escoles que contribueixin a promoure estils de vida saludables per als nens (de 6 a 18 anys). Les iniciatives poden incloure, per exemple, accions dirigides a promoure una alimentació sana, conscienciar sobre un pes corporal saludable i prevenir el consum de tabac per fomentar, en particular, la prevenció entre els joves. El premi està finançat amb el tercer Programa de Salut de la Unió Europea 2014-2020.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO 

Temes:

Alimentació