La gran fira de Barcelona

El Mobile World Congress (MWC) accelera el seu salt al futur

L’organitzadora del congrés tecnològic, GSMA, presenta una edició enfocada en l’extensió de l’accés a internet que preveu reunir 80.000 persones

  • Dates i horaris del MWC

  • Preus i entrades per a el MWC

zentauroepp47124438 mobile190228093813

zentauroepp47124438 mobile190228093813 / Enric Fontcuberta

3
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat tornaran a ser capitals mundials de la tecnologia. Del 27 de febrer al 2 de març, les dues ciutats acolliran una nova edició del Mobile World Congress (MWC) que promet tornar a aplegar unes 80.000 persones, xifres d’assistència encara inferiors a les registrades abans de l’impacte de la pandèmia de la covid-19, i generar uns 350 milions d’euros en impacte.

L’organitzadora del prestigiós congrés, GSMA, i les autoritats s’han reunit aquest dijous a l’Antiga Fàbrica Damm per presentar un Mobile que se centrarà a posar la sisena marxa per accelerar la connectivitat global a internet. I és que actualment encara hi ha 400.000 milions de persones que no tenen cap accés a la xarxa.

Entre les novetats anunciades per Mats Granryd, director general de GSMA, i John Hoffman, director executiu de GSMA, destaquen ‘Sports Tomorrow Congress’, una aliança del MWC amb el FC Barcelona per crear un ‘hub’ d’innovació tecnològica i ‘Journey to the future’, un nou espai immersiu al saló número 6 de Fira de Barcelona perquè els assistents del MWC puguin endinsar-se a la tecnologia del futur.

Tot i que el MWC va començar sent un congrés centrat en la telefonia mòbil, fa anys que ha obert les portes a altres sectors clau de la indústria. Així, aquesta nova edició estarà protagonitzada per camps com les xarxes 5G, les telecomunicacions, la tecnologia sostenible, les finances, els videojocs i el desenvolupament de l’anomenat metavers. El MWC comptarà amb la participació de més de 2.000 empreses de diferents àmbits com el gegant xinès Huawei –que serà l’expositor més gran d’aquest any–, Microsoft, Telefónica, Amazon o Accenture. Un 40% dels més de 1.000 conferenciants que participaran en la fira són d’àmbits adjacents a la tecnologia i un 45% seran dones.

Com cada any, el congrés tornarà a donar cabuda al bulliciós ecosistema de start-ups en el 4YFN, el seu espai dedicat a la presentació i connexió global de noves empreses emergents. Per segon any consecutiu, el MWC també habilitarà un espai per a Beat Barcelona, on es barreja la innovació tecnològica amb el millor de la cultura musical i gastronòmica de la capital catalana.

Aliança fins al 2030

L’organització i les autoritats catalanes van confirmar al juny que el Mobile seguirà a Barcelona fins l’any 2030. L’aliança entre el congrés tecnològic i la ciutat expirava el 2024 i es va acordar una ampliació per a sis anys més, donant així carpetada als rumors d’un canvi de localització.

Notícies relacionades

Des del 2006, l’any en què va començar aquesta relació d’amistat, el MWC ha generat 5.700 milions d’euros en beneficis econòmics per a la ciutat i la regió, ha creat 148.000 llocs de treball parcials, ha atret uns 1.100 milions de visitants a Barcelona i ha treballat amb 353.5000 estudiants i professors, segons dades de GSMA.

L’any passat, el Mobile va superar les expectatives i va congregar més de 60.000 assistents procedents de 200 països. Mig milió de persones es van connectar a la seva retransmissió en línia, habilitada per als experts d’aquells països que encara mantenien dures limitacions a la mobilitat per la pandèmia, com la Xina. Més de 1.900 empreses de fins a 160 països van exposar les seves novetats tecnològiques a set dels vuit pavellons de la Fira de Barcelona. L’aixecament de les restriccions en el gegant asiàtic ajudarà que el MWC d’aquest any s’acosti cada vegada més a les xifres rècord del 2019.