CONGRÉS

Barcelona renova el Mobile World Congress fins al 2023

Colau destaca que es tracta d'"un triomf col·lectiu" -- L'alcaldessa assegura que hi ha prou places hoteleres per acollir el congrés

L’alcaldessa Ada Colau, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior a la notícia de la renovació de Barcelona com a capital mundial del mòbil.

L’alcaldessa Ada Colau, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior a la notícia de la renovació de Barcelona com a capital mundial del mòbil. / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / CRISTINA BUESA / HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Barcelona acollirà el Mobile World Congress (MWC) fins al 2023, segons han confirmat fonts de la Fira de Barcelona. L'ajuntament de la capital catalana havia expressat el seu desig de renovar el congrés internacional de mòbils. 

John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, havia mostrat recentment la seva confiança que Barcelona continués acollint l'MWC. "Sempre hem tingut i crec que continuarem tenint una bona relació amb Barcelona; espero que seguirà sent així", va afirmar el 7 de juny.

ANUNCI EN EL PLE DE BARCELONA

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha sigut l'encarregat d'anunciar la renovació del Mobile fins al 2023 en el primer ple de la ciutat sota el mandat de Barcelona en Comú. Per sorpresa, quan faltaven cinc minuts per al final del ple, el president del grup de CIU, a l'oposició, ha revelat la notícia que s'acabava de saber, en el seu últim torn de paraula.

Feia una hora i mitja que se celebrava el ple. Se sabia que aquest dimarts estava prevista una reunió del GSMA per confirmar la renovació de Barcelona com a seu del congrés de telefonia mòbil, però el destí o l'habilitat d'aquest polític de CDC ha volgut que fos Trias qui ho digués.

Amb un somriure, l'alcaldessa Ada Colau, a l'acabar de parlar Trias, ha confirmat que això era així. I ha confessat: "Ho volíem anunciar al final del ple". Colau ha subratllat que es tracta d'un "triomf col·lectiu".

REACCIONS A LA RENOVACIÓ

Després de l'anunci, Colau ha insistit aquest dimarts que el repte ara és ampliar els beneficis "a tota la ciutadania". L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions una hora i mitja després de la confirmació per part dels organitzadors, en un acte amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo; i el president de la Fira de Barcelona, José Luis Bonet.

La forma de traslladar aquest impacte econòmic a la ciutadania serà desenvolupant la indústria tecnològica local, ha continuat l'alcaldessa. Això es farà gràcies al desenvolupament d'aplicacions "més socials i sostenibles", ha apuntat.

CONCERTACIÓ D'ADMINISTRACIONS

"No per menys esperada és menys il·lusionant", ha subratllat el conseller d'Empresa, que ha destacat que durant "molts anys" s'ha treballat des de la "concertació" per aconseguir que el congrés es quedi a Barcelona vuit anys més. En aquesta mateixa línia, el secretari d'Estat ha remarcat que "quan anem junts hi guanyem tots".

Colau ha rebutjat que Barcelona no compleixi amb els requisits del GSMA en relació amb el nombre de places hoteleres després que l'equip de govern hagi decidit una moratòria d'un any en la concessió de llicènciesplaces hoteleres moratòria d'un any . L'alcaldessa ha dit que hi ha hagut una "dura competència" amb altres ciutats candidates com París i que malgrat això Barcelona s'ha imposat per unanimitat.

L'MWC té lloc anualment a Barcelona des del 2006. Aquest any ha celebrat la seva desena edició a la capital catalana amb un nou rècord d'assistència (93.000 persones) i impacte econòmic (436 milions d'euros estimats). Aquestes xifres han anat en augment des del principi, amb la col·laboració institucional en matèria de transport públic i seguretat, entre altres, ha subratllat Hoffman.

Notícies relacionades

Tot i el canvi de color de l'Ajuntament de Barcelona, que ha passat a mans d'Ada Colau, de Barcelona en Comú, els socis catalans van mostrar novament la seva voluntat de retenir el Congrés Mundial de Mòbil i la capitalitat mundial del mòbil més enllà del 2018.

Així ho van evidenciar la setmana passada, quan tots els membres del Patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB), entre ells Colau, van ratificar el seu compromís amb aquest projecte, que finalment ha aconseguit seduir els directius de GSMA, que han apostat per continuar a Barcelona fins al 2023.