UN ESDEVENIMENT AMB UNA AGENDA INSPIRADORA

El MWC torna a Barcelona

Després de la seva cancel·lació el 2020 per culpa de la Covid-19, aquest any el Mobile World Congress se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol al recinte firal de Gran Via

El MWC torna a Barcelona
4
Es llegeix en minuts

Després de la seva cancel·lació el 2020 per culpa de la Covid-19, aquest any el Mobile World Congress (MWC) se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol a Barcelona, la ciutat que l’acull des del 2006. L’espai triat és el mateix que el de les edicions anteriors, la Fira Gran Via. L’objectiu que es plantegen cada any els organitzadors d’aquest esdeveniment és desgranar un a un els temes més candents del panorama mòbil mundial actual. Per això, en aquesta edició s’han preparat les conferències, els tallers, els programes i les exposicions pensant a portar al present les innovacions en tecnologia mòbil que canviaran el futur.

Codi font obert, 5G, ‘bitcoin’, ciberseguretat, IdC (internet de les coses), ‘fintech’, AI (‘artificial intelligence’), sostenibilitat o mobilitat són alguns dels temes que es tractaran en les conferències que tindran lloc al llarg dels quatre dies que dura l’esdeveniment.

Però no només de conferències es nodreix aquest esdeveniment de fama i prestigi internacional. A més, també hi ha previstos, com cada any, programes per a socis i tallers especialitzats, dirigits a aquells professionals o empreses que desitgin fer un salt qualitatiu a la seva assistència a l’MWC.

En definitiva, una infinitat d’activitats d’alt valor es desenvoluparan durant la celebració d’aquest congrés, l’objectiu del qual no és altre que reunir els líders d’opinió més influents del sector per mostrar com veuen i com aborden l’actual i canviant entorn tecnològic.

Empreses punteres

Sens dubte, un dels principals atractius de l’esdeveniment és la participació de les companyies tecnològiques més rellevants del panorama empresarial actual. Ja estan confirmades les que seran expositors aquest any, i entre la llarga llista en podem destacar Amazon, IBM, Lenovo, Orange, Accenture, Acciona, Deloitte o Hays.

Però com és possible imaginar, no són les úniques companyies que participaran en l’edició del 2021 del Mobile World Congress. Centenars d’empreses es donaran cita a la Fira Gran Via aquest estiu, entre les quals es troben altres operadors mòbils, proveïdors tecnològics, fabricants de dispositius i venedors. Per no parlar, és clar, dels professionals que hi acudeixin en qualitat de visitants.

Oportunitat per al ‘networking’

Després de més d’un any en què les organitzacions han hagut d’esborrar del seu pla estratègic la possibilitat de fer ‘networking’, arriba el moment de reprendre el contacte. Perquè, per molt que avanci la tecnologia, cap avanç pot ser equivalent a les sensacions que es transmeten cara a cara i a les converses que tenen lloc en un entorn especialment dissenyat per facilitar el contacte professional:

  • Sala d’expositors: els assistents poden passejar lliurement per aquesta zona i visitar els estands que més siguin del seu interès, entaulant converses amb les empreses expositores.

  • Sales de reunions: programades o improvisades, qualsevol que així ho desitgi té l’oportunitat de reunir-se en privat amb altres empreses o altres professionals per intercanviar idees i tancar acords. Per a això, s’han habilitat unes sales especials, però també és possible fer reunions a l’aire lliure. La tecnologia wifi és accessible des de qualsevol punt del recinte.

  • Sales VIP: destinades a aquelles persones que hagin adquirit les acreditacions VIP. Tindran accés als tallers especialitzats i disfrutaran de més opcions per establir contactes qualificats.

A més, l’edició d’aquest any arriba amb una novetat en forma d’‘app’, la del mateix esdeveniment. Permetrà la possibilitat de tenir accessible al seu ‘smartphone’ tota la informació relacionada amb l’agenda, els expositors i els oradors. A l’aplicació, els usuaris podran també crear el seu propi horari d’activitats i rebre recomanacions personalitzades enfocades a facilitar el contacte professional.

I ¿què passa amb els que assisteixin ‘on line’ al congrés? També ells poden fer ‘networking’, gràcies precisament a les funcionalitats de l’‘app’ oficial del Mobile World Congress. Entre aquestes possibilitats, destaca la de connectar l’aplicació amb el mateix perfil de LinkedIn, xatejar, rebre recomanacions personalitzades o mantenir reunions virtuals amb altres persones.

Seguretat i salut

Malgrat les ganes, la plena normalitat encara no ha arribat. Per això aquest any l’MWC torna, però ho fa de manera híbrida: totes les activitats que no siguin exclusivament ‘online’ seran també transmeses en directe via ‘streaming’. D’aquesta forma, cap dels participants (els que viatgin fins a Barcelona i els que decideixin no fer-ho) es perdrà absolutament res.

Notícies relacionades

Quant a les mesures anticoronavirus adoptades pels organitzadors, totes s’engloben en un complet pla de seguretat que han aprovat també les autoritats catalanes. El resultat, un entorn segur per a tothom.

  • Certificats: els assistents tenen l’obligació de carregar a l’‘app’ de l’esdeveniment un resultat negatiu de la prova de la Covid-19, ja sigui mitjançant una PCR o un test d’antígens. Si no han pogut fer-se-la abans de viatjar, s’hauran de fer una prova d’antígens al mateix Centre de Proves de l’MWC.

  • Credencials digitals: les credencials físiques s’eliminen i s’opta per la versió digital.

  • Espais oberts: la ventilació es prioritzarà sempre que sigui possible i les pauses del dinar i del menjar se celebraran a l’exterior, si el temps ho permet.

  • Monitoratge de l’ocupació: s’ha desenvolupat un pla que uneix personal i eines tecnològiques per controlar que la distància de seguretat entre persones es respecta en tot moment, així com per evitar que massa persones ocupin un mateix espai alhora.

Esdeveniment de talla mundial

El 2019, el Mobile World Congress va comptar amb la participació de més de 109.000 assistents, dels quals 2.400 hi participaven com a expositors i 8.000 eren directors executius de les seves empreses. Es tracta de xifres oficials, proporcionades pels mateixos organitzadors. Això ens permet fer-nos una idea del que suposa per a qualsevol empresa participar en aquest congrés tecnològic internacional, que, a més, va tenir la capacitat de reunir en la seva última edició persones de més de 200 nacionalitats.

Temes:

Mòbils