LLANÇAMENT

Samsung Galaxy S10: 5G, més càmeres i més opcions

La companyia coreana anuncia quatre variants del nou Samsung S10

zentauroepp47039777 samsung galaxy s10190220203935

zentauroepp47039777 samsung galaxy s10190220203935 / Eric Risberg

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Samsung celebra el 10è aniversari de la seva gamma estrella de mòbils, els Galaxy, “apujant el llistó”. La companyia ha donat a conèixer aquest dimecres a San Francisco a la seva presentació anual més gran –en aquest cas, abans del Mobile World Congress de Barcelona–, quatre variants del seu nou telèfon estrella, el Samsung S10; una de les quals, preparada per connectar-se en entorns 5G. Es posaran a la venda el 8 de març.

Característiques del Galaxy S10

El Galaxy S10 és la versió més popular i equilibrada del telèfon, un smartphone prèmium que compta amb “la millor pantalla desenvolupada per Samsung fins ara, la primera pantalla Dynamic Amoled del món”. Es tracta del primer smartphone que rep la certificació HDR10+, i la seva pantalla permet visualitzar contingut digital més real, i amb el seu mostreig dinàmic de color destaca una gamma més àmplia de colors. La pantalla és Quad HD+ de 6,1 polzades i 550 ppi, amb una ràtio de pantalla del 93,1% i corbada a les vores.

La pantalla Dynamic Amoled del Galaxy S10 també incorpora el primer sensor digital d’empremtes dactilars ultrasònic sota la pantalla, que llegeix els contorns tridimensionals de l’empremta dactilar, en comptes d’una imatge en 2D, per millorar-ne la protecció davant de la suplantació.

Pel que fa a la càmera principal, el dispositiu compta amb unacàmera triple. Per primera vegada a la història de la sèrie S, el Galaxy S10 inclou una lent ultra gran angular amb un camp de visió de 123 graus, similar al de l’ull humà. Les altres dues lents són un gran angular i un teleobjectiu.

El dispositiu també comptarà amb Wireless PowerShare, i permetrà carregar altres dispositius amb certificat Qi (la bateria serà de 3.400 mAh). També té wifi intel·ligent i intel·ligència artificial tant a la càmera com en el rendiment. També, càrrega superràpida Fast Wireless Charging 2.0, resistència a l’aigua i a la pols IP68, una nova generació de processadors i serveis de Samsung com Bixby, Samsung Health, Samsung Pay i Samsung DeX.

El preu partirà des dels 909 euros.

Model Samsung S10+

Per als consumidors que busquen un dispositiu d’alt rendiment, el gamma ‘top’ d’aquesta remesa de nous smartphones serà el Galaxy S10+, que creix en característiques. La pantalla serà de 6,4 polzades (també Dynamic Amoled i corbada a les vores), la càmera posterior també serà triple (teleobjectiu, gran angular i ultra gran angular) i la davantera, doble. La seva bateria també serà gran, de 4.100 mAh.

La resta de característiques seran similars a les de l’S10. Costarà a partir de 1.009 euros.

El Galaxy S10e

D’altra banda, el mòbil de la gamma d’entrada serà el Galaxy S10e, que “ha sigut dissenyat per als que desitgen tenir els elements essencials de gamma alta amb un disseny compacte amb una pantalla plana”.

En aquest cas, la pantalla serà Full HD+ de 5,8 polzades (522 ppi) –sense corba–, i la càmera posterior, dual: gran angular i ultra gran angular. La frontal tindrà només una lent.

Amb 6 GB de RAM i 3.100 mAh de bateria, compartirà el mateix processador que els altres dispositius. Costarà 759 euros.

Sagalxy S10 5G, el primer amb 5G

Notícies relacionades

Finalment, Samsung s’estrena a l’entorn del 5G amb el Galaxy S10 5G (un dels primers anunciats del món). “Amb el Galaxy S10 5G, les persones amb accés a una xarxa 5G poden descarregar tota una temporada d’una sèrie de televisió en qüestió de minuts, participar en jocs ‘online’ amb gràfics de qualitat sense gairebé retard, disfrutar d’experiències de realitat augmentada i virtual i seguir en contacte amb els seus amics i famílies mitjançant videotrucades 4K en temps real”, ha dit la firma.

Per obtenir el màxim profit de la connectivitat 5G, el Galaxy S10 5G inclou la pantalla més gran de la sèrie Galaxy S fins ara, la pantalla Infinity-O Display de 6,7 polzades, i la càmera 3D Depth per capturar imatges en 3D i potenciar les prestacions Video Live Focus i Automatic Ruler. Tot això alimentat per 4.500 mAh i una càrrega ultraràpida de 25 W.