Patrocina:

TROBADA AMB CIUTADANS

Zuckerberg: «Tornaré»

El fundador de Facebook afirma que l'any que ve serà present a la fira de mòbils

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

Fins l'any passat, Mark Zuckerberg no havia vingut mai a Barcelona. Malgrat tot, el fundador de la principal xarxa social del món, Facebook, acumula dues visites consecutives a la ciutat i, segons va assegurar ell mateix ahir, no serà l'última: «Probablement l'any que ve tornaré al Mobile World Congress (MWC)», va comentar.

Com l'any passat, Zuckerberg va fer dilluns una conferència en el marc de l'MWC, on va parlar del seu projecte de portar internet a tot el món. Aquest any, però, la xarxa social va organitzar també una cita fora de la fira, ahir al Liceu, a la qual podien apuntar-se els ciutadans, però es va prohibir el pas a la premsa, inclòs aquest diari.

Zuckerberg es va presentar amb la seva ja clàssica indumentària (samarreta grisa, texans), disposat a respondre les preguntes que li fessin els 200 assistents, des de les més serioses («¿quins consells donaries a un jove que vol canviar el món amb el seu projecte?») fins a les més superficials («¿puc fer-me un selfie amb tu?»). La resposta a la primera va ser complexa («facis el que facis, no et menyspreïs», va dir); a la segona, va afirmar: «No, ho sento, perdré l'avió».

El directiu es va pronunciar sobre qüestions polèmiques, com sobre la censura a Facebook. «Volem donar veu al màxim nombre de persones possibles (...). A vegades ens trobem amb problemes legals», va dir el directiu, que va comentar com a exemple que en casos com els de Turquia o Rússia, van haver de controlar continguts a causa d'una petició del Govern doncs, en cas de no fer-ho, haurien bloquejat el servei i «molta més gent» s'hauria quedat sense poder usar la xarxa. També va parlar de la selecció de personal a la seva companyia («si no comparteixes l'objectiu que tinc, que és connectar tothom, no ets candidat a entrar en la meva empresa»), i va afirmar que mai contractaria ningú que no pogués ser el seu cap.

El futur tecnològic, segons el directiu, serà la realitat virtual. «És el pas lògic», va afirmar. «Primer ens vam comunicar amb text. Després amb imatges, fotos, i vídeo. El següent és la realitat virtual, els entorns envoltants», va afirmar en relació amb les ulleres Oculus Rift que la firma va comprar.

Notícies relacionades

També hi va haver temps per a les referències a la seva infància, però també per a interpel·lacions dures, com quan una assistent li va preguntar per què l'acomiadaven a l'abril (treballa en una empresa subcontractada com a suport tècnic de Facebook a Barcelona). «Les companyies tenen contractes amb altres empreses i a vegades es renoven i altres no (...). És molt dur, et demano disculpes per la teva situació personal». Molt més còmode se'l va veure parlant del seu gos, Beast, i dels motius pels quals tornarà a Barcelona: «M'encanta el pernil».

No hi va haver selfie, però sí que hi va haver foto de grup. A més a més, va afirmar que segurament repetirà aquest format de preguntes l'any que ve.