Perfil

Àlex Rodríguez Bacardit, un viatger apassionat que es considera un facilitador

El fundador de Mars Based i director de Start-up Grind a Barcelona prepara la quarta edició de la conferència tecnològica que congregarà al maig unes 1.000 persones a la capital catalana

zentauroepp52412234 emprendedores alex rodriguez200221213425

zentauroepp52412234 emprendedores alex rodriguez200221213425

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La millor manera de contactar amb Àlex Rodríguez Bacardit (Barcelona, 1987) és a través del mòbil. «Treballo de forma deslocalitzada», sentencia. Aquesta és la seva oficina: l’smartphone. Amb prou feines es troba a Barcelona una o dues setmanes al mes. La resta de dies o bé és a Madrid o a San Franscisco (EUA) o en altres ciutats del planeta contactant amb ‘start-ups’ i persones d’aquest món.

«No soc gaire bo en una cosa en concret, però sí en aportar contactes i facilitar», afirma contundent quan un li demana que defineixi a què es dedica. És cofundador de la consultora tecnològica especialitzada en aplicacions web i de mòbil, Mars Based, constituïda fa uns sis anys. La va crear després d’una prolongada estada a San Francisco veient com funcionen les coses a la capital tecnològica del món, Silicon Valley.

Està orgullós d’haver contribuït a crear una comunitat d’emprenedors. No només facilita que aquells que tenen una idea trobin finançament de tercers sinó que des de fa un temps també inverteix directament com a ‘business angel’ després de fer-ho a través de, per exemple, Itnig, el ‘hub’ de ‘start-ups’ amb seu a Barcelona.

A més de la seva pròpia consultora, un dels aspectes que més ocupen aquest enginyer informàtic és Start-up Grind, el principal soci de la qual és Google for Start-ups. L’Àlex dirigeix la filial d’aquesta comunitat amb més de 500 ciutats de 135 països, a Barcelona, des d’on ha contribuït a expandir-la per tot el sud d’Europa. El 2016 va ser reconeguda com la millor filial de Start-up Grind.

De la tecnologia al creixement 

Notícies relacionades

Els pròxims 12 i 13 de maig celebren a l’auditori Axa de la Diagonal de Barcelona una conferència tecnològica a la capital catalana, convertida ja en una autèntica referència per a l’ecosistema. Hi participaran unes 1.000 persones del sector de la tecnologia, emprenedors i inversors de tot Europa. Serà ja la seva quarta edició, que està enfocada  a aprendre de les millors companyies i com afronten els reptes tecnològics, tant des de l’òptica de la contractació d’especialistes, l’expansió exterior, l’aplicació i implementació de tecnologies com el ‘blockchain’ o com afrontar el creixement de les empreses.

L’Àlex es va endinsar en aquest món a través de blogs especialitzats i buscant feina en empreses més modernes des de l’ocupació inicial que tenia en una consultoria més tradicional. I viatjant. No desaprofita cap oportunitat. «Vaig a fer una conferència a una ciutat i m’hi quedo una setmana», afirma. És l’avantatge que l’oficina sigui al mòbil.