ampliació de capital

ID Finance supera les expectatives i aixeca 5,7 milions

La firma ha captat més diners de l'esperat a través de la plataforma de finançament col·lectiu Crowdcube

L''start-up' està especialitzada en préstecs 'online' a persones que no tenen accés a crèdit bancari

zentauroepp47778585 id finance190417095838

zentauroepp47778585 id finance190417095838 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

ID Finance, l’empresa emergent de Barcelona especialitzada en crèdits ‘online’, ha aixecat 5,7 milions d’euros a través de Crowdcube, una plataforma de finançament col·lectiu. La companyia va iniciar l’ampliació de capital fa un mes amb l’objectiu d’aconseguir fons per valor de 2,3 milions, però la demanda dels inversors ha superat les expectatives i la xifra final ha sigut més gran. Un total de 1.223 persones han participat en la ronda de finançament i l’import mitjà de les aportacions ha sigut de 4.700 euros.

L’empresa també assegura que aquesta ampliació de capital és la més gran duta a terme per una ‘start-up’ espanyola a través d’una plataforma de finançament col·lectiu. Fins ara el rècord l’ostentava la firma de calçat Muroexe, amb una ronda de finançament de 2,8 milions d’euros el juny d’aquest mateix any, apunten des de la pròpia ID Finance.

Notícies relacionades

L’‘start-up’ utilitzarà els fons aixecats per prosseguir la seva expansió pel Brasil i Mèxic. Actualment la companyia, que està especialitzada a oferir préstecs a persones que no tenen possibilitat d’obtenir crèdit a través de les entitats financeres convencionals, ocupa320 persones i aquest any facturarà 90 milions d’euros.

La companyia va ser fundada el 2012 per Aleksandr Dunaev i Boris Batin i va traslladar la seva seu de Rússia a Barcelona el 2016. Actualment la firma té 3 milions d’usuaris registrats en la seva plataforma repartits entre els 3 mercats on opera: Espanya, Brasil i Mèxic.