Innovació energètica

Flexidao tanca una ronda de finançament d'1,4 milions d'euros per impulsar les renovables

L''start-up' especialitzada en programari per al sector elèctric capta inversions per doblar la plantilla, amb l'objectiu de doblar també la seva facturació fins als 700.000 euros anuals

flexidao

flexidao

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Aquest setembre, l’‘start-up’ barcelonina Flexidao ha tancat una ronda de finançament d’1,4 milions d’euros, que destinarà a reforçar la plantilla i que també te l’objectiu de doblar la facturació a final d’any. És a dir, preveu passar dels 350.000 euros actuals a tancar el 2020 amb un volum de negoci de 700.000 euros, segons expliquen fonts de la microempresa. Una de les firmes que han liderat la inversió ha sigut STVenture, un fons especialitzat en el sector de l’energia.

Notícies relacionades

Actualment Flexidao es dedica a desenvolupar programari especialitzat per a empreses del sector energètic. Certifiquen per a aquestes empreses, mitjançant tecnologia ‘blockchain’, el recorregut de l’energia renovable des de la producció fins al consum. I també habiliten per als clients d’aquestes empreses (operen a set països i a Espanya tenen com clients a Iberdrola Acciona) poder accedir a una plataforma on poden escollir quines energies prefereixen consumir. «Som el tinder de l’energia», expliquen des de Flexidao. Tot i que el seu objectiu a mitjà i llarg termini és deixar de ser un mer informador per convertir-se en un punt de venda (‘market place’) d’energies renovables, on a través d’un aplicador Flexidao pugui ser un punt de trobada de venedors i consumidors.

Aquesta ‘start-up’ va arrencar el novembre del 2017 amb la col·laboració de dos estudiants, un d’italià i l’altre polonès, de postgrau de la UPC. Abans d’aconseguir 1,4 milions mitjançant inversors, Flexidao va ser una de les ‘start-ups’ tecnològiques catalanes que van obtenir una ajuda d’Acció (de la Generalitat) de 75.000 euros entre més de 170 candidats. Amb tots aquests fons, aquesta microempresa espera doblar les 10 persones que té actualment en plantilla fins als 20 treballadors.