INNOVACIÓ

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood guanyen els premis EmprendedorXXI

Els guardonats de cada sector han aconseguit 25.000 euros.

65610

65610

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood han guanyat els premis EmprendedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a travésd’Enisa. 

Els guardonats de cada sector han aconseguit 25.000 euros. Tots els guanyadors i els dos finalistes de cada categoria tindran accés a formació internacional i podran disfrutar d’un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). 

A més, els guanyadors de cada sector rebran ‘mentoring’ especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci de CaixaBank que recolzen aquests premis en les seves respectives categories: AgroBank, CaixaBank Digital Business, MicroBank i Comercia Global Payments. Aquests guardons s’han entregat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals ‘players’ de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor en diverses sessions a tot Espanya. L’última, la de Madrid, suposa el tancament de la primera edició de la iniciativa i ha coincidit amb l’anunci dels guanyadors dels premis EmprendedorXXI.

En aquesta edició, s’han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i a les àrees de negoci de CaixaBank: AgroTech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Aquests guardons permeten acostar les empreses tecnològiques a les diferents àrees de negoci de l’entitat.

Les empreses amb més potencial de creixement en aquests àmbits han sigut:

Seacliq (Lisboa) ha obtingut el premi en l’àmbit d’Agro Tech. Es tracta d’una nova plataforma electrònica per a la primera venda de peix basada en ‘blockchain’.

GlyCardial Diagnostics (Barcelona) ha aconseguit el premi en la categoria Health Tech. L’empresa és una ‘spin-off’ de l’Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que està treballant en el desenvolupament d’un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució dels pacients.

L’empresa amb més potencial de creixement en el sector Commerce Tech ha sigut Huub (a Maia, Portugal), una plataforma logística integrada per al sector de la moda.

En el sector de Fin&Insur Tech, la premiada ha sigutPredictiva (Màlaga), que ha desenvolupat, amb tecnologia basada en intel·ligència artificial, un superbot especialitzat en anàlisi i interpretació del discurs espontani.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Tracer (Madrid) s’ha fet amb el guardó en l’àmbit Tourism Tech. La companyia ha creat un sistema basat en ‘blockchain’ per evitar el problema de la revenda abusiva de les entrades en grans esdeveniments musicals i esportius. Així mateix, Tracer ha obtingut el premi EmprendedorXXI a la millor empresa de Madrid en la categoria regional dels premis.

Feltwood (Saragossa) ha aconseguit el guardó en el sector Impact Tech. Ha desenvolupat un procés innovador per transformar residus vegetals agrícoles en material industrial ecològic de múltiples aplicacions i amb característiques similars a materials com el plàstic o la fusta.