INICIATIVES

The Crowd Angel supera els 12 milions d'inversió en 'start-ups'

La plataforma augmenta en un 45% les seves operacions, amb un import total d'un 105%, i prepara la seva expansió internacional per a aquest any

angel-cano-y-ramon-saltor

angel-cano-y-ramon-saltor

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

The Crowd Angel (TCA), una de les plataformes d’inversió de 'start-ups' més grans d’Espanya, va tancar el 2018 amb una inversió de 5 milions d’euros en diferents empreses emergents del país i va superar els 12 milions des que va néixer el 2012. L’últim any, 13 operacions són les que s’han dut a terme a TCA, entre les quals hi ha HutomaYegoMAM Parlem.

A més, la plataforma va augmentar un 45% el nombre d’operacions realitzades, amb un import total d’un 105%, una mica més del doble que l’exercici anterior.

Ramon Saltor, fundador de TCA, afirma: “Estem creixent a tots els nivells, nombre d’operacions, però també el seu import, cosa que situa la mitjana d’inversió per operació per sobre dels 326.000 euros”.

“Una de les novetats de l’últim any a TCA ha sigut la inversió en segones rondes, cosa que demostra que tenim capacitat d’acompanyar les nostres participades en el seu creixement i que els nostres inversors tenen capacitat d’inversió en rondes més grans de les que havíem fet fins ara”, destaca Saltor. Concretament, el 2018, Umaicha, Parlem, Stayforlong, Boxmotions i Skitude van ser les empreses que van cobrir una segona ronda de la plataforma.

Els inversors que van invertir per The Crowd Angel aquest any van ser 1.102. Una xifra que gairebé va triplicar la del 2017, que se situava una mica per sobre dels 400. Actualment, TCA compta amb 13.193 inversors registrats en la plataforma i amb un tiquet mitjà d’inversió de 4.441 euros.

Notícies relacionades

Saltor, d’altra banda, explica que per a aquest any, “el nostre objectiu serà començar l’expansió internacional i experimentar la capacitat de reproduir el nostre model de negoci en altres països europeus”. A més, afegeix que per seguir el creixement a Espanya i dur a terme el pla d’expansió, s’ampliarà la plantilla de 10 a 20 persones.

Oportunitat per a la inversió de risc

“A més del retorn econòmic, a l’invertir en ‘start-ups’ l’inversor sap que també està ajudant a activar l’economia, generar ocupació qualificada i innovar”, ha explicat Saltor, i ha afegit que “el 2018 la suma de totes les nostres participades ha facturat gairebé 112 milions d’euros i ha generat 526 nous llocs de treball. Cada vegada més l’inversor espanyol està més interessat en noves formes d’inversió i veu la inversió en ‘start-ups’ com una oportunitat de diversificar la seva cartera d’inversió”.

Temes:

Startups