Emprenedors

PropCrowd o com portar el micromecenatge a la inversió immobiliària

Dos emprenedors barcelonins llancen el seu primer 'crowdfunding' per comprar i vendre pisos a base de petites inversions

propcrowd

propcrowd

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

L’‘start-up’ barcelonina PropCrowd va llançar divendres passat, per als seus socis col·laboradors, i dilluns, per al públic en general, la seva primera oportunitatd’inversió immobiliària. Un micromecenatge o ‘crowdfunding’ de 400.000 euros per comprar una participació d’un pis al barri de la Barceloneta de Barcelona. L’aportació mínima són 100 euros i la màxima 3.000 euros. El compromís de retorn és en sis mesos i el percentatge de rendibilitat estimat del 10%.   

“El nostre objectiu és democratitzar el mercat immobiliari, permetre a qualsevol persona invertir el seu capital i, en un futur, globalitzar les inversions”, explica un dels cofundadors de PropCrowd, Miquel Manzanas.

PropCrowd inicia l’activitat com a tal aquest novembre, tot i que el seu recorregut ve de lluny. Concretament de Dubai. Allà va començar Rentors, l’empresa que van fundar Miquel Manzanas i Oriol Plana. El seu funcionament és molt similar al de PropCrowd i, per ‘repatriar’ aquests dos emprenedors, es van fusionar l’octubre del 2018 amb ‘My Funding’, de la firma immobiliària Forcadell. D’aquesta primera col·laboració van aconseguir un pis valorat en 600.000 euros, amb una rendibilitat del 26%.

Notícies relacionades

De la fusió de les dues empreses, que per separat van aixecar un finançament d’1,5 milions d’euros, neix PropCrowd, que espera obtenir de cara al 2019 un total de 4 milions. La seva primera fase d’activitat es basarà en “oportunitats mensuals”. És a dir, cada mes trauran un ‘crowdfunding’ d’un pis valorat entre 150.000 i 600.000 euros, inicialment a Barcelona. La idea és comprar pis que necessiti reformes, arreglar-lo, i després vendre’l per un valor més alt en sis mesos. Al desembre ja preparen una inversió a la Gran Via de Barcelona per 400.000 euros.

El gener del 2019, segons explica Manzanas, preparen la segona fase del projecte, per a la qual trauran una ronda de finançament de 500.000 euros. “Volem apostar per les inversions a llarg termini”, explica el cofundador. La idea són inversions per vendre a cinc anys, amb lloguer fins aleshores. El participant del ‘crowdfunding’ rebrà fins a la venda un percentatge equivalent a la seva inversió del lloguer del pis i podrà vendre la seva part abans si vol.