Emprenedors

EnGiDi llança els seus tres primers pilots per terra, mar i cable

L''start-up' amb seu a Barcelona llançarà al desembre col·laboracions amb Ferrovial, Marina 92 i Telefónica

engidi

engidi

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El primer prototip d’EnGiDi va ser possible després d’un salt en paracaigudes. “Ens vam presentar a un concurs d’emprenedors a Madrid, on havíem de presentar el nostre projecte tirant-nos des d’un avió. En 30 segons, el que trigues a desplegar el paracaigudes. Es va tirar el meu soci i ho va encertar”, explica un dels fundadors d’aquesta ‘start-up’ barcelonina, Ignacio Massana.

El seu invent és un casc de seguretat intel·ligent, que recull dades a peu d’obra sobre l’estat i la posició geogràfica dels treballadors. Amb aquest ‘big data’ i la tecnologia ‘Narrowband’, que monitora en temps real, preveuen accidents i, en cas de produir-se, el dispositiu permet disminuir el temps de reacció per socórrer el treballador. “En termes de seguretat no pots fallar, o ets 100% fiable o no entres al sector”, explica el futur director d’operacions de l’encara ‘start-up’.

EnGiDi començarà el 12 de desembre el seu primer programa pilot amb tres grans empreses d’infraestructures espanyoles: FerrovialMarina 92 i Telefónica. Per fer el salt a aquestes col·laboracions amb empreses de primer nivell, pel que fa al mercat d’infraestructures, l’acompanyament de Wayra, el hub d’innovació de la companyia de Telefónica, va ser “clau”, segons defineix Massana. El 2018 serà el seu primer any de facturació i, amb els ingressos fruit de la seva vinculació en aquests projectes, esperen assolir la xifra dels400.000 euros.

Notícies relacionades

Aquestes tres empreses representen els tres principals sectors –construcció, ports i telecomunicacions– en els quals Massana considera que tenen els seus mercats prioritaris. “Esperem poder començar un pilot abans d’acabar l’any amb una planta de compostatge a Hostalets de Pierola (Barcelona)”, comenta un dels cofundadors. La mineria a cel obert és un altre potencial objectiu i, entre d’altres, per això van obrir la seva única sucursal a Xile. Allà van arribar després de realitzar una visita apadrinats perl’European Enterprise Network. “És la nostra porta a altres mercats estratègics, com el Brasil, el Perú i fins i tot Austràlia, per la importància de la mineria en aquest país i els seus contactes històrics amb el sector”, explica. Massana encara no pot donar noms, però afirma tenir ja pràcticament tancats uns altres dos pilots, un amb una de forestal de Xile i un altre amb una minera d’Austràlia.

El que sí que és ja oficial és que al desembre llancen amb els seus tres primers pilots amb el cost a càrrec de les empreses on operaran i el compromís de, després d’un any, formalitzar un contracte per fer estables els seus serveis. “Una vegada sortim a mercat vendrem el servei complet: dispositiu, plataforma i estudi de seguretat per 1 euro al dia per dispositiu i per dia treballat. La nostra previsió és fer una primera tirada de 10.000 dispositius”, declara Massana.