Bellesa

El revolucionari mètode per netejar brotxes de maquillatge

Totes ens preocupem per la neteja facial i la compra dels millors productes del mercat, però ens oblidem del més important per evitar infeccions al rostre

El revolucionari mètode per netejar brotxes de maquillatge

Feed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Totes coneixem les millors bases del mercat, els millors pintallavis, la rutina facial que hauríem de seguir, etcètera. Però gairebé ningú recorda netejar les brotxes ni coneix el mètode adequat per evitar les infeccions.

Mantenir-les cuidades farà que durin molt temps. Depèn de quina utilitzem i per a què, caldrà decantar-se per un mètode o un altre. Però, davant el dubte, el millor sempre és utilitzar aigua i sabó, tot i que en algun cas en concret sí que necessitarem un producte més específic.

Al ser un instrument per aplicar tant els productes líquids com en pols, és molt habitual quedin brutes de maquillatge. Per tant, s’hi acumulen bacteris que podrien causar infeccions a la pell. En el cas de les brotxes dels líquids, caldria netejar-les una vegada a la setmana amb aigua i sabó; per a la de les ombres n’hi ha prou amb una vegada al mes i la de pols translúcida s’ha de rentar una vegada cada dues setmanes.

Notícies relacionades

El mètode adequat per netejar-les és aplicar el sabó a la mà i fer espuma. Amb la brotxa, cald fer moviments circulars sobre la mà per rentar-la completament. Després n’hi ha prou amb assecar-la amb la tovallola. En el cas de les brotxes de fibra natural és recomanable utilitzar un netejador suau, mentre que per a les de pèl sintètic fins i tot es pot ficar al rentaplats.

També poden utilitzar-se olis –de coco, d’ametlla, d’oliva– després de rentar-les amb aigua i sabó per a una doble neteja. I el mètode més específic és el netejador de brotxes que ofereixen marques com Dior, Clinique i MAC.