CONCURS

Amb mesos de retard, aquest dissabte s’elegirà la Miss Univers 2022

De les 16 semifinalistes sortirà la successora d’Harnaaz Sandhu, la representant de l’Índia que va resultar guanyadora en el certamen del 2021

Amb mesos de retard, aquest dissabte s’elegirà la Miss Univers 2022
2
Es llegeix en minuts

Amb diverses candidates llatinoamericanes entre les favorites, nova propietària i alguns mesos de retard, el concurs Miss Univers elegirà aquest dissabte a Nova Orleans (sud dels EUA) la seva reina del 2022 en una cerimònia que serà transmesa en espanyol per Telemundo.

Les concursants ja van completar les seves desfilades en vestit de gala, vestit típic i vestit de bany durant una cerimònia preliminar que es va transmetre a YouTube dimecres.

Tot i que el puntatge que van rebre no s’ha fet públic, el jurat ha decidit ja qui són les semifinalistes, que aquest any seran 16 i no 20, com era en el passat.

Entre les favorites hi ha les representants de Colòmbia, Veneçuela, Puerto Rico, la República Dominicana, els Estats Units, Mèxic, les Filipines, Tailàndia i Austràlia.

De les 16 semifinalistes sortirà la successora d’Harnaaz Sandhu, la representant de l’Índia que va resultar guanyadora de Miss Univers el 2021.

La diferència del nombre de finalistes no va ser ben rebuda per les participants, ja que aquestes finalistes són les que poden mostrar-se davant el públic general.

Aquest no és l’únic canvi que va instituir la nova propietària del concurs, la multimilionària transgènere tailandesa Anne Jakkaphong Jakrajutatip, que dirigeix un empori de distribució de mitjans.

Aquest any tornen els títols de Miss Simpatia i Miss Fotogènia i una finalista serà escollida per votació popular a través del lloc web de Miss Universo.com.

La nova Miss Univers utilitzarà per primera vegada una nova corona batejada amb el nom de Force for Good (Força per al bé), té 993 pedres precioses, amb una base composta per diamants i la part més alta té un safir de 45,14 quirats.

Valorada en 5,3 milions de dòlars (és la corona de Miss Univers més cara de la història), va ser elaborada per la firma Mouawad de l’empresari libanès Fred Mouawad, assenyalat com el vuitè amo de diamants més ric del món.

La model i Miss Univers 2012 Olivia Culpo i la conductora nord-americana Jeannie Mai seran les que condueixin la gala, que tindrà lloc al Centre de Convencions Ernest N. Morial de la ciutat de Nova Orleans.

El raper i cantant de Hip-Hop Big Freedia, la banda Big Sam’s Funky Nation, la violinista Amanda Shaw, el grup Tank and The Bangas i la cantant Yolanda Adams estaran a càrrec de la part musical de la cerimònia per escollir Miss Univers 2022.

Big Freedia també és part del jurat, completat per la periodista i presentadora cubana Myrka Dellanos, la Miss Univers 2010 Ximena Navarrete, de Mèxic, l’executiva de l’empresa Roku Sweta Patel, Miss Univers 1998 Wendy Fitzwilliam, l’actriu i periodista Emily Austin i la directora general i fundadora d’O Skin Med Spa Olivia Quido.

Notícies relacionades

Tot i que aquesta gala Miss Univers té lloc el 2023, la guanyadora ostentarà el títol de Miss Univers 2022, ja que el concurs va ser postergat per no competir amb el Mundial de futbol de Qatar.

Això no significa, tanmateix, que la guanyadora del títol sigui la Miss Univers amb el regnat més curt de la història. Aquesta distinció la continuarà tenint la mexicana Andrea Meza, que el 2021 amb prou feines el va tenir durant set mesos.