Lauren Wasser, la model que va perdre una cama per un tampó

La jove manté una dura batalla legal contra el fabricant de tampons que li va provocar la síndrome de xoc tòxic (TSS)

Lauren Wasser, la model que va perdre una cama per culpa dun tampó

Lauren Wasser, la model que va perdre una cama per culpa dun tampó / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts

La majoria de les dones coneixen la síndrome del xoc tòxic, TSS, perquè apareix als prospectes de totes les caixes de tampons que es venen al món.

Aquesta malaltia, que ha reduït molt la seva incidència des dels anys 80, se l'ha de tenir molt present perquè pot provocar greus danys als òrgans vitals i altres complicacions severes. Aquesta setmana s'ha fet públic el cas d'una model. Lauren Wasser, de 27 anys, que manté una oberta i dura batalla legal contra el fabricant de tampons Kotex Natural Balance, després de perdre la seva cama per culpa del TSS.

Notícies relacionades

Va ser el 2012, quan la també atleta va arribar a casa sentint-se malament i amb ganes únicament de dormir. La seva mare, preocupada perquè no li agafava el telèfon, va enviar una amiga a casa seva a fer-hi un cop d'ull, i es va trobar Lauren amb més de 41 graus de febre. Traslladada d'urgència a l'hospital, els metges van diagnosticar una complicació de les infeccions bacterianes associades amb l'ús de tampons, que va donar lloc a gangrena, danys al seu peu esquerre i l'amputació de la cama dreta per sota del genoll.

Wasser assegura que es va canviar tres vegades aquell dia i ha demandat la companyia amb la intenció que es modifiquin els materials utilitzats en els productes d'higiene femenina, a més d'educar moltes dones sobre els riscos potencials de l'ús de tampons. "Volia suïcidar-me quan vaig arribar a casa. De sobte, no tinc una cama, estic en una cadira de rodes, tinc la meitat d'un peu, ni tan sols puc caminar fins al bany. Estic en un llit, no em puc moure, i em sentia en aquelles quatre parets com en una presó", ha declarat la jove californiana a la premsa. "Si hagués sabut tota la informació sobre TSS, mai hauria usat tampons", conclou.