Del juny a l'octubre

Barcelona reforça els efectius per lluitar contra l'incivisme i mantenir net l'espai públic aquest estiu

El Pla Endreça inclou un dispositiu especial amb més agents de la Guàrdia Urbana i més equips de neteja durant els mesos de major afluència de persones

Un dels agents cívics de loperatiu impulsat per lAjuntament de Barcelona.

Un dels agents cívics de loperatiu impulsat per lAjuntament de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Al llarg de l'estiu, Barcelona acull més de dues-centes activitats a la ciutat, entre festes populars, esportives i culturals. Per garantir el bon funcionament de la vida veïnal durant aquestes celebracions, l'Ajuntament de Barcelona reforça els seus dispositius municipals amb gairebé sis-cents professionals addicionals.

La seguretat ciutadana en l'espai públic es millora amb la incorporació de dos-cents agents més als dispositius de la Guàrdia Urbana. Es dedicaran, sobretot, a evitar o sancionar les conductes incíviques, prevenir la contaminació acústica i controlar els horaris, l'aforament i la ubicació de bars i terrasses.

A més, per prevenir les violències masclistes, s'incrementen els itineraris segurs i els punts liles en zones d'alta afluència de persones, tant de dia com de nit, i s'establiran dispositius específics per Sant Joan, La Mercè i les festes majors dels barris.

Un espai públic net i de qualitat

Els serveis de neteja es reforcen amb 85 equips i 288 professionals addicionals, amb intensificació de diverses tasques:

  • La neteja amb aigua de vies principals, eixos comercials i la zona del litoral

  • El buidatge de papereres

  • La neteja de parcs i jardins a les tardes

  • La retirada de residus voluminosos

  • La neteja de contenidors

Un total de 70 agents cívics vetllaran pel bon ús de l'espai públic, amb especial atenció en detectar la gestió inadequada dels residus. A més, durant l'estiu es mantenen els 36 equips dedicats a la neteja de pintades i retirada d'adhesius. Aquest treball s'executa, de forma planificada, en zones on s'ha detectat un grau alt d'incidències d'aquest tipus d'incivisme i, segons les necessitats, en els espais que notifiquin la ciutadania o la GUB, entre altres.

Operatius dels equips d'ambulàncies, bombers i salvament aquàtic. /

Ajuntament de Barcelona

Les platges, a punt per al bany

La temporada alta de platges comença el dissabte 25 de maig. S'activaran tots els serveis habituals de salvament i socorrisme, bany assistit, informadors, neteja manual de la sorra i neteja de la superfície del mar.

El Centre de la Platja oferirà activitats divulgatives i familiars, i també obrirà l'àrea de joc per a gossos de la platja de Llevant.

Notícies relacionades

Bombers de Barcelona activa un dispositiu especial al litoral per a actuacions de rescat, assistència urgent i tasques de prevenció.

Dispositius en alerta per les altes temperatures

A la precampanya forestal dels Bombers a Collserola, que va començar a mitjans d'abril, s'hi suma l'activació del Parc de Vallvidrera. I, en clau social, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) serà el punt de referència d'atenció, i els refugis climàtics, escoles, equipaments i parcs, entre altres, s'obriran a la ciutadania per fer front a la calor.