Barcelona

Festival Setmanes d’Arquitectura 24: dates i activitats

El programa reunirà més de 180 activitats per a tothom entre el 14 de maig i el 28 de juny

Activitats de la passada edició de Setmanes dArquitectura a Sant Andreu.

Activitats de la passada edició de Setmanes dArquitectura a Sant Andreu. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Barcelona es prepara per acollir el programa Setmanes d’Arquitectura 24 del 14 de maig al 28 de juny. Set setmanes durant les quals es celebrarà i es viurà l'arquitectura, per aprendre i gaudir del patrimoni de la ciutat. Enguany, 74 entitats i 12 universitats s'han adherit a la iniciativa per oferir juntes exposicions, concursos, premis, tertúlies, visites guiades, festes i altres activitats en tots els districtes.

Els participants experimentaran i aprendran sobre l'arquitectura de manera interactiva i estimulant, sovint en relació amb altres disciplines com la música i la dansa i accedint a edificis singulars.

Notícies relacionades

Les Setmanes d’Arquitectura, a més, aniran més enllà dels límits municipals, amb 102 centres educatius de l'àrea metropolitana que participaran en un programa d'arquitectura a les aules. La programació inclou activitats per a tothom, persones grans, estudiants, joves, famílies i nens.

Concurs de mitgeres de la ciutat

El 30 de maig es llançarà un concurs internacional d'idees per a joves arquitectes. Els participants hauran de presentar propostes per transformar deu parets mitgeres, una en cada districte. Les mitgeres són parets pensades per fer de divisió amb un altre edifici, però a vegades queden al descobert. Com que no estan plantejades com a façanes exteriors, sovint tenen deficiències en l'àmbit tèrmic i constructiu. Les transformacions d'aquestes deu mitgeres estaran a punt durant el 2026, i es convertiran en el llegat que la Capital Mundial de l'Arquitectura Barcelona 2026 deixarà a la ciutat.