Benestar

Barcelona impulsa la pràctica d'esport a l'abast de tothom

La ciutat compta amb gran varietat de circuits esportius urbans a l'aire lliure per a acostar l'activitat física a tots els ciutadans

Una de les instal·lacions de cal·listènia de les que disposa Barcelona.

Una de les instal·lacions de cal·listènia de les que disposa Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Barcelona reafirma el seu compromís amb la pràctica esportiva. La ciutat disposa d'una àmplia varietat de programes per fomentar l'activitat física i circuits esportius urbans repartits per tota la ciutat, des dels boscos de Collserola fins a les daurades platges que voregen el seu litoral. Equips adaptats per a totes les edats, disciplines i gustos, que ofereixen oportunitats per exercitar-se a l'aire lliure a tots els entusiastes de l'esport.

Circuits esportius

Són espais públics urbans repartits per tota la ciutat, en parcs, avingudes i altres zones a l’aire lliure. Estan senyalitzats amb informació i consells pràctics i no necessiten reserva prèvia.

Cal·listènies

Són la millor opció per practicar exercici físic a l’aire lliure: permeten fer exercicis de tonificació i estiraments. També n’hi ha de dissenyades específicament per a les persones grans.

Activa’t als parcs

És el programa de salut per activar-se en companyia, indicat per a persones de més de 40 anys, però tothom hi és benvingut. Inclou dos tipus d’activitats: gimnàstiques orientals i motricitat i memòria.

Assistents a una sessió del programa 'Activa't als parcs'. /

Ajuntament de Barcelona

Barnatresc

Una proposta de calendari de caminades per compartir quilòmetres i cultura i gaudir del senderisme urbà amb el guiatge de l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB).

Instal·lacions esportives municipals

Hi ha un centenar de centres esportius i piscines repartits per tots els districtes de la ciutat. Ofereixen un bon grapat d’activitats dirigides, però també s’hi pot fer exercici de manera individual.

Parcs esportius urbans

L’esport d’acció (skate, BMX i patinet) també té el seu lloc a la ciutat, als cinc parcs esportius urbans.

Inauguració del 'skatepark' de la Zona Franca. /

Ajuntament de Barcelona

Pràctica esportiva en edat escolar

També existeix un ampli ventall de recursos per a l’activitat física dels més joves, tant en horari escolar com en horari extraescolar. A més de cuidar el cos, s’hi treballen els valors vinculats a l’esport.

Esport inclusiu

Notícies relacionades

La diversitat funcional no atura la pràctica esportiva. Els centres esportius municipals, les escoles, l’espai públic i els serveis municipals disposen d’una oferta variada pensada per garantir la inclusió. Ningú no es queda a casa!

Podeu trobar totes les propostes detallades al web d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Temes:

Barcelona