En col·laboració amb

Serveis socials

S’amplia el nombre de refugis climàtics per fer front al fred

Durant l’hivern, la xarxa de refugis climàtics de la ciutat ofereix un total de 141 equipaments de proximitat, com biblioteques, centres cívics, museus o centres esportius, que estaran a disposició dels veïns i veïnes per fer front a la caiguda del mercuri

S’amplia el nombre de refugis climàtics per fer front al fred

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Per segon any consecutiu, diferents espais municipals oferiran confort tèrmic a tota la ciutadania i, sobretot, a les persones vulnerables que no poden mantenir una temperatura de confort a casa. Són un total de 141 equipaments, set més que l’any passat.

Un refugi a menys de 5 minuts de casa

L’habilitació dels refugis durant la temporada de fred és una iniciativa que complementa la implementació dels darrers quatre anys de la xarxa de refugis climàtics durant els mesos d’estiu.

Actualment es treballa per ampliar el nombre d’equipaments que formen part d’aquesta xarxa i augmentar així el grau de cobertura perquè en un futur proper el 100% de la població pugui disposar d’un espai d’aquestes característiques a menys de 5 minuts de casa.

També es preveu millorar el confort i la qualitat dels serveis que ofereixen aquests espais, així com les accions de difusió i comunicació per donar a conèixer aquesta xarxa a la ciutadania.

Notícies relacionades

L’objectiu és aconseguir que veïns i veïnes tinguin accés a una xarxa d’espais per protegir-se de les temperatures extremes, tant de calor com de fred, durant tot l’any.

Podeu consultar la localització i els horaris d’aquests espais en aquest web: https://www.barcelona.cat/barcelona-pel-clima/ca/barcelona-respon/accions-concretes/xarxa-de-refugis-climatics.

Com és un refugi climàtic d’hivern?

  • Són espais que proporcionen confort tèrmic a la població, mentre mantenen altres usos o funcionalitats.

  • Es recomana mantenir una temperatura de consigna de 19 ºC durant l’hivern.

  • Estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor i al fred (nadons, persones de més de 75 anys, malalts crònics i persones amb menys recursos).

  • Tenen una bona accessibilitat, proporcionen àrees de descans confortables i aigua gratuïta.

  • Estan identificats amb un vinil identificatiu a l’entrada.

Temes:

Barcelona Fred