En col·laboració amb

Iniciativa munidipal

El Pla de barris actua contra la soledat no desitjada

S’inicia un projecte per combatre la soledat no desitjada als barris del Verdum, la Trinitat Nova, la Prosperitat, el Carmel i Can Baró

Una dona gran al balcó de casa seva a Barcelona.

Una dona gran al balcó de casa seva a Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

S’inicia un projecte per combatre la soledat no desitjada als barris del Verdum, la Trinitat Nova, la Prosperitat, el Carmel i Can Baró emmarcat en el Pla de barris. Es tracta d’una ampliació del que es va fer el curs passat a la Zona Nord (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) i que va permetre rescatar de l’aïllament 25 persones.

Aquest projecte contra la soledat no desitjada del Pla de barris s’ha iniciat amb la creació d’una taula comunitària interdisciplinària i interdepartamental, formada per tots els agents que hi poden intervenir i que formen part dels serveis públics, a cadascun dels territoris on s’implanta: Serveis Socials, centres d’atenció primària, casals de persones grans, residències, centres de dia, biblioteques, casals i centres cívics dels barris, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, districtes d’aquests territoris (Nou Barris i Horta-Guinardó), plans comunitaris, i veïnat dels barris implicats que tinguin coneixement d’alguna persona gran que es troba en aquesta situació i vulguin comunicar-ho al projecte.

Un home que viu sol a casa seva. /

Ajuntament de Barcelona

Una iniciativa municipal personalitzada

Es realitzarà una diagnosi a cada territori per detectar les necessitats i elaborar un programa d’accions concretes i adaptades a aquestes necessitats, així com als interessos i les demandes del grup de persones que atendrà.

Notícies relacionades

Aquesta taula comunitària de caràcter territorial es complementarà amb la figura d’un tècnic a cada barri que serà l’encarregat d’impulsar les diferents accions i activitats concretes amb les persones grans amb les quals es treballarà.

Aquest projecte s’emmarca en el desplegament de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030 i, en concret, en el Pla d’acció 2020-2024.

Temes:

Barcelona