En col·laboració amb

Espai públic

L’ajuntament renova les papereres i les bústies de residus de Ciutat Vella

Els nous dipòsits de recollida pneumàtica que s’instal·laran al districte són més ergonòmics i pràctics, i estan més protegits

Es portaran a terme dues proves pilot amb unes escombraries antigavines i amb d’altres de gran capacitat

Treballadors de lAjuntament canvien bústies de recollida de residus a Ciutat Vella

Treballadors de lAjuntament canvien bústies de recollida de residus a Ciutat Vella / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

En el marc del Pla Endreça, s’han començat a substituir, al districte de Ciutat Vella, 221 bústies de recollida pneumàtica que es troben en mal estat per la corrosió dels seus materials. A més, s’ha iniciat el canvi de més de 1.500 papereres i la instal·lació de 20 de noves. I també es portaran a terme dues proves pilot amb unes papereres antigavines i amb d’altres de gran capacitat equipades amb un sistema de compactació.

Les noves bústies de recollida de residus que s’instal·laran al districte de Ciutat Vella són més ergonòmiques i pràctiques, i eviten l’entrada d’elements voluminosos. Compten amb una obertura vertical amb un mànec rodó i un pedal per obrir-les, i se’ls ha aplicat una protecció addicional per evitar la corrosió dels seus materials i l’òxid. Així mateix, tenen un sensor per detectar el nivell d’ompliment i millorar-ne la gestió. Per informar de tot això, es portaran a terme accions informatives amb els residents de les zones.

Les noves bústies de recollida de residus que s’instal·laran al districte de Ciutat Vella /

Ajuntament de Barcelona

Jubilació de més de 1.000 papereres

Notícies relacionades

Es canviaran totes les papereres del districte i se n’homogeneïtzaran els models per augmentar en un 8% la recollida de residus. Així, en total, es renovaran 1.504 papereres amb dos models: unes papereres amb capacitat per a 70 litres i d’altres amb una capacitat més gran, de 220 litres, en llocs amb més activitat a l’espai públic. I també es col·locaran 20 papereres noves en àrees on es necessiten més, per enfortir la recollida.

Un treballador canvia una bústia de residus a Barcelona /

Ajuntament de Barcelona

Paral·lelament, les proves pilot es faran amb papereres adaptades a les característiques de Ciutat Vella. D’una banda, s’instal·laran 15 papereres a la plaça de la Gardunya amb una obertura lateral per evitar que les gavines les buidin. I, d’altra banda, es col·locaran 10 papereres de gran capacitat amb sistemes d’autocompactació en punts del districte on l’espai s’utilitza de manera intensiva, com l’avinguda de la Catedral, la Rambla o la plaça del Mar.