En col·laboració amb

Acolliran 8.891 nens i nenes

Comença el curs a les 105 ‘escoles bressol’ municipals de la ciutat

S’ha pogut atendre el 55% de la demanda

La xarxa estrena quatre equipaments, entre els quals destaca les noves escoles bressol EBM Can Rosés, a les Corts, i l’EBM Teixonera, a Horta-Guinardó

Comença el curs a les 105 ‘escoles bressol’ municipals de la ciutat
1
Es llegeix en minuts

Divendres, 8 de setembre, comença el curs 2023-2024 a les escoles bressol municipals, que acolliran 8.891 nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. La xarxa estrena quatre equipaments, dos per ubicar dues noves escoles bressol: l’EBM Can Rosés, a les Corts, i l’EBM Teixonera, a Horta-Guinardó, i dos per ampliar i traslladar dues escoles que ja existien: l’EBM Torre del Rellotge, a Nou Barris, i l’EBM Pere Calafell, a Sant Martí.

A Barcelona, 1 de cada 4 nens i nenes de 0 a 3 anys ha sigut escolaritzat en una de les 4.765 places municipals, 300 més que en el curs anterior. En el període de preinscripcions es van rebre un total de 8.421 sol·licituds, 715 més que l’any anterior. S’ha pogut atendre el 55% de la demanda.

El calendari de les quatre escoles bressol que estrenen edifici aquest curs és lleugerament diferent del calendari de la resta d’escoles bressol.

      Obres de manteniment i millora durant l’estiu

      Notícies relacionades

      Aquest estiu, aprofitant l’aturada de les classes, s’han realitzat 41 actuacions de millora en 34 escoles bressol municipals, amb una inversió de prop de 850.000 euros. Les obres s’han centrat en el confort tèrmic, en el manteniment dels patis, en la instal·lació d’elements per fer ombra i en la renovació de paviments i tendals, entre altres mesures.

      Quatre escoles amb servei amb diversificació horària

      Es manté el servei amb diversificació horària que ofereixen les escoles Caspolino, a Gràcia; Germanetes, a l’Eixample; Xiroi, a les Corts, i Petit Príncep, a Sant Martí. Això permet matricular els nens i les nenes en horari reduït, només de matí (de 9.00 a 13.00 h) o només de tarda (de 15.00 a 19.00 h), o bé en horari complet (de 8.00 a 17.00 h).