En col·laboració amb

Prevenció

Bombers de Barcelona manté la vigilància davant el risc d’incendis forestals

La campanya, que es va avançar dues setmanes per la baixa humitat i que s’allargarà fins al 15 de setembre, implica l’obertura del Parc de Bombers de Vallvidrera per obtenir un ràpid accés a la zona en cas d’incendi

Bombers de Barcelona manté la vigilància davant el risc d’incendis forestals
1
Es llegeix en minuts

Hi ha equips desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees del parc de Collserola que pertanyen a la ciutat, que es reparteixen entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia.

Des del 15 d’abril, dia en què es va iniciar la campanya, s’ha produït un incendi forestal, amb una afectació de 700 metres quadrats, i un incendi de vegetació a Montjuïc, amb una afectació de 2 hectàrees.

Notícies relacionades

Amb la finalitat de reforçar la prevenció, fins a l’1 d’agost s’ha efectuat el següent:

      54 recorreguts de divulgació de consells d’autoprotecció i prevenció per als veïns i veïnes de la zona, per transmetre les pautes d’actuació en cas d’incendi forestal. Una de les actuacions va ser un simulacre d’incendi forestal al maig a la zona de Mas Sauró (Sarrià-Sant Gervasi), amb el desplegament d’entre 30 i 40 efectius de bombers.

      En aquest simulacre, en el qual van participar també la Guàrdia Urbana, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i el Consorci del Parc de Collserola, es va utilitzar un servei de drons. El Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament disposa de tres drons per facilitar la presa de decisions i augmentar la seguretat del personal que intervé.