Zona lúdica

Un torre de 9 metres amb tres tobogans, la nova icona de Can Batlló

Un torre de 9 metres amb tres tobogans, la nova icona de Can Batlló
1
Es llegeix en minuts

Can Batlló ha estrenat la seva superàrea de joc infantil, amb prop de 1.000 metres quadrats dins del perímetre dels murs de l’antic Bloc 12, que estarà oberta cada dia i tancarà en horari nocturn. L’element més singular del nou espai lúdic és una torre de 9 metres d’altura amb tres tobogans tancats que surten a diferents nivells, el més alt amb un descens d’11 metres, perquè el joc sigui de repte progressiu i atractiu per a totes les edats. És, a més, accessible als nens i nenes amb mobilitat reduïda.

A part d’aquest element central, l’espai té llits elàstics, balancins, un giratori individual i un de col·laboratiu amb accés per a cadires de rodes, topografies i ondulacions al paviment per córrer, rodar i fer equilibris, i també gronxadors que pengen de l’antiga estructura del bloc. Una altra de les novetats són tres gronxadors gegants, pensats per atraure els adolescents i adults que vulguin recuperar les ganes de jugar.

Paviment segur

El paviment de l’àrea de joc és de cautxú, per garantir la seguretat en risc de caiguda i l’accessibilitat, i de sorra. Els elements de joc dinàmic tenen marcada l’àrea de seguretat d’un color contrastat, perquè tots els nens i nenes puguin identificar-los de manera fàcil i clara.

Notícies relacionades

L’àrea infantil se situa dins del perímetre dels murs de l’antic Bloc 12 del complex fabril de Can Batlló, que s’han conservat per preservar l’interès patrimonial i deixar el carrer de l’Onze de Juny amb façanes als dos costats. Els murs ajuden a delimitar tot aquest espai diàfan i sense coberta, amb cinc accessos als dos costats que quedaran tancats a la nit. Però, de moment, només s’obrirà el del carrer 11 de juny, davant el Bloc 11 de Can Batlló, perquè puguin seguir endavant els treballs de la resta del parc.

A finals de juny s’afegirà una zona d’ombra amb lones, aprofitant també l’estructura de pilars que s’ha mantingut de l’antiga nau. Aquest parc infantil s’inclou en la primera fase de les obres de construcció del nou parc de Can Batlló.