En col·laboració amb

Propostes per a joves

¿Vols fer voluntariat a l’estranger? ¡Aquestes són les opcions que tens!

Programes d’intercanvis juvenils, camps de treball a l’estranger, voluntariat en família en granges orgàniques... ¡Hi ha un munt d’oportunitats per implicar-te en iniciatives solidàries!

¿Vols fer voluntariat a l’estranger? ¡Aquestes són les opcions que tens!
4
Es llegeix en minuts

De l’11 d’abril al 22 de maig, Joves de Barcelona hem preparat una sèrie de tallers i activitats gratuïtes en què podràs descobrir alternatives per viure una experiència a l’estranger, amb programes de voluntariat internacional.

Per participar en les trobades només has d’omplir prèviament el formulari d’inscripció.

Però primer de tot... ¿A què ens referim quan parlem de voluntariat internacional?

Podem trobar moltes tipologies de voluntariat a l’estranger, també per a menors i majors d’edat, per a famílies, grups de joves, grups escolars... El punt en comú entre tots és la importància dels valors i principis de la justícia, l’aprenentatge i la transformació social.

  • CES (Cos Europeu de Solidaritat): Consisteix en un voluntariat de curta o llarga durada a Europa i països associats per a joves de 18 a 30 anys, que s’incorporen a projectes de la mà d’una organització social i de temàtiques molt diverses, com ara educació, medi ambient, arts, etc. Aquest programa està totalment subvencionat, es fan càrrec dels vols, l’allotjament, la manutenció i els diners de butxaca. A més, els participants reben formació durant tota l’estada, tant en idioma com en la temàtica del seu projecte. La modalitat de CES humanitari és fora d’Europa i per a persones fins a 35 anys, i té un caràcter d’ajuda humanitària.

  • Camps de solidaritat i brigades: Ofereixen estades solidàries a l’estiu, que van des de tres setmanes a un mes, o bé de llarga durada, en països del sud global, i que vetllen per la justícia global i la cooperació.

  • Camps de treball internacionals: Són a partir de 14 anys i amb opcions per a famílies. Es tracta d’un voluntariat de curta durada, entre una i tres setmanes a l’estranger, amb l’objectiu de participar o ajudar en una comunitat: restaurar un edifici, millorar una zona natural, dinamitzar activitats amb nens, activitats socioeducatives... Al camp participen joves de diferents països del món i solen ser en anglès. Són estades semisubvencionades. Els camps poden ser a Catalunya o a l’estranger.

  • Intercanvis col·laboratius: A partir de 18 anys (o bé acompanyats de mare/pare/tutora legal). Aquest tipus d’estades et permeten conviure amb persones locals que ofereixen allotjament i manutenció a canvi de la teva col·laboració, en projectes que poden ser en granges orgàniques, en hostals, amb famílies, etc.

  • Intercanvis juvenils: A partir de 13 anys. Són trobades en què participen diferents països, els quals envien un grup de mínim quatre persones, que es trobarà, al país d’acollida, amb la resta de grups provinents d’altres països. Durant l’estada, els participants treballaran un tema o eix central: activitats de descobriment, tallers, dinàmiques de grup, jocs... ¡I sempre en anglès! Cal saber que són programes subvencionats per Erasmus+.

Aquests programes s’ofereixen a través d’entitats com La Vibria Interculturalla Fundació Catalunya VoluntàriaTACC BarcelonaNexes Interculturals de JovesOpen Cultural Center i COCAT, entre d’altres.

¿Vols saber-ne més? Inscriu-te a les activitats que hem preparat, fes una visita a Joves de Barcelona i esbrina totes les entitats i les opcions que tens. T’acostem tot el que has de saber sobre el voluntariat a l’estranger.

Voluntariat per a majors d’edat

¿Ets major d’edat i no saps què fer aquest estiu? ¡Fes un voluntariat! ¿T’agradaria fer un voluntariat fora d’Espanya? ¿Vols aprendre un idioma nou i una cultura diferent? ¡Vine a conèixer l’ampli ventall d’oportunitats que tens de forma gratuïta! Per a joves a partir de 18 anys.

  • El dimecres 26 d’abril a les 18.30 h.

  • Joves de Sants - Montjuïc

  • Carrer de Muntadas, 5

Voluntariat per a menors d’edat i famílies

¡Descobreix el voluntariat a l’estranger per al teu fill/a! Vine a descobrir quines opcions tens per marxar a l’estranger, fent un camp de treball o un intercanvi juvenil. Per a adolescents i joves a partir de 14 anys i les seves famílies.

  • El dimarts 9 de maig a les 18 h.

  • Joves de l’Eixample

  • Carrer d’Ausiàs March, 60

Voluntariat per a grups

¿Sou un grup de joves i voleu fer un voluntariat a l’estranger? Si sou un grup de joves que teniu ganes de marxar a l’estranger a fer un intercanvi col·laboratiu o un camp de treball, no dubteu a venir. ¡Resoldrem tots els vostres dubtes!

  • El dijous 18 de maig a les 18 h.

  • Joves d’Horta-Guinardó

  • Carrer d’Horta, 71

Fira de mobilitat internacional i justícia global

Fira d’entitats de mobilitat internacional per a joves i entitats de cooperació i voluntariat per la justícia global. Organitzat conjuntament amb La Fede i Fundació Solidaritat UB.

  • El dijous 4 de maig de 12 a 18 h.

  • Campus Mundet (UB)

  • Plaça d’Anna Gironella (al costat de la Facultat de Psicologia)

Aparadors sobre mobilitat internacional

¡A més, acosta’t a Joves de les Corts, Nou Barris, Gràcia, Sant Martí, i al Centre d’Informació i Assessorament de Joves de Barcelona! Hi trobaràs espais interactius preparats per poder informar-te i consultar els voluntariats a l’estranger o les iniciatives que més s’adapten a tu. D’una forma molt intuïtiva hi trobaràs elements participatius, com un ‘boarding pass’ i també vídeos testimonials d’altres joves que t’ajudaran a buscar l’opció que t’encaixi més.

Notícies relacionades

A Joves de Barcelona t’informarem sobre els diferents tipus de voluntariats que hi ha i els períodes d’inscripció i els tràmits que impliquen. ¡Som al teu costat per resoldre’t els dubtes i donar-te recolzament en el procés de sol·licitud!

Informa’t a joves.barcelona, escriu-nos per WhatsApp o vine a veure’ns. Tens 18 punts Joves de Barcelona distribuïts per tota la ciutat, incloent-hi 85 instituts.