En col·laboració amb

Emergència climàtica

Més de tres-cents centres educatius es connecten a Barcelona Energia

D’aquesta manera, els equipaments contribueixen a la transició energètica i es converteixen alhora en consumidors i generadors d’energia verda i renovable

La comercialitzadora pública té ja 11.170 punts de subministrament

Més de tres-cents centres educatius es connecten a Barcelona Energia
1
Es llegeix en minuts

Ja hi ha 341 centres educatius de la ciutat connectats a la comercialitzadora pública d’electricitat renovable al cent per cent i participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb la connexió a Barcelona Energia, els equipaments contribueixen a la transició energètica i es converteixen alhora en consumidors i generadors d’energia verda i renovable.

Es tracta de totes les escoles primària de la ciutat (161), les escoles bressol municipals (103) i alguns instituts escola, instituts, centres d’educació especial, instituts d’educació postobligatòria, escoles d’adults i centres d’ensenyament artístic, entre altres oficines o serveis del Consorci d’Educació de Barcelona. De fet, un total de 32 centres educatius tenen instal·lacions fotovoltaiques en funcionament.

Notícies relacionades

El volum de subministrament de les escoles que ara es connecten és d’aproximadament 30.963.116 kWh, l’equivalent al consum d’11.684 domicilis, i permetrà un estalvi d’uns 380.000 euros en despesa energètica dels centres educatius.

Després de quatre anys d’activitat, Barcelona Energia ha subministrat més de 812 milions de kWh d’energia renovable, cosa que ha suposat un estalvi de 122.000 tones d’emissions de CO₂. A més, s’han incrementat els punts de subministrament en un 180% i s’ha passat dels prop de 4.000 punts inicials als 11.170 que té en l’actualitat. L’energia que subministra és equivalent al consum de 100.000 famílies.