En col·laboració amb

Rehabilitació

Comença la reforma del pont de Santander, entre Sant Andreu i Sant Martí

Aquesta actuació respon a una mobilització veïnal i a un deute històric entre els dos barris barcelonins

La nova infraestructura inclourà voreres i carrils bici per permetre el pas de vianants i ciclistes, a més de carrils per al trànsit rodat

Comença la reforma del pont de Santander, entre Sant Andreu i Sant Martí
1
Es llegeix en minuts

Comencen les obres de reforma del pont de Santander, entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. La futura infraestructura acostarà els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor, farà l’espai públic més accessible i inclusiu i permetrà els desplaçaments a peu i amb bicicleta. Actualment, només permet el pas de vehicles.

L’actuació de millora del pont de Santander es tira endavant també per la mobilització veïnal que, a través d’una iniciativa ciutadana, va reunir gairebé 4.500 firmes per sol·licitar la rehabilitació. Així es donarà compliment a un deute històric de la ciutat amb aquests barris.

Notícies relacionades

La nova estructura tindrà voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres, un carril bici unidireccional a cada costat, un nou pas de vianants i un carril de circulació per sentit. A més, es reduirà el pendent per fer-lo més accessible, es plantaran prop d’una cinquantena d’arbres i parterres, s’incorporarà mobiliari urbà, es renovarà la xarxa d’enllumenat i semàfors i s’instal·laran punts wifi. El projecte té un pressupost de 10,8 milions d’euros i es preveu que les obres durin 17 mesos.

Un pas més cap a la Superilla Barcelona

La rehabilitació del pont s’emmarca en el model de ciutat que s’està desenvolupant a través del pla Superilla Barcelona, que inclou actuacions per recosir els barris històricament allunyats per barreres i cicatrius urbanes, i se suma a altres intervencions importants a Sant Martí i Sant Andreu, com la transformació de l’avinguda de la Meridiana.