En col·laboració amb

Pla Barcelona Ciència 2020-2030

Subvencions per a projectes d’investigació jove i emergent

Els projectes subvencionats han d’abordar reptes en l’àmbit de la salut, el benestar de la ciutat, l’economia circular, l’acció climàtica, l’organització comunitària, la democràcia i la participació

Subvencions per a projectes d’investigació jove i emergent
2
Es llegeix en minuts

S’han convocat les subvencions per a projectes d’investigació jove i emergent del 2022, que repartiran un milió d’euros entre projectes que abordin reptes científics en l’àmbit de la salut i el benestar a la ciutat, l’economia circular i l’acció climàtica i l’organització comunitària, la democràcia i la participació.

Les ajudes, de fins a 60.000 euros per projecte, es poden sol·licitar a la seu electrònica, des de l’1 d’agost del 2022 fins al 12 de setembre. Es dirigeixen al personal científic emergent, és a dir, que hagi defensat i superat la seva primera tesi doctoral l’1 de gener del 2015 o després.

Els projectes han de ser originals i tenir una durada màxima de 18 mesos, amb l’objectiu de proporcionar evidències científiques per inspirar decisions polítiques a la ciutat de Barcelona. Han d’abordar els reptes des d’una perspectiva local, interdisciplinària i metropolitana, incloure la dimensió de gènere i mediambiental i valorar la diversitat de la ciutat, entre d’altres.

A més, han de desenvolupar-se en l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona o l’àrea metropolitana i abordar alguns dels reptes científics que es proposen, com els següents:

  • Salut i benestar a la ciutat

  • Densitat de població, vivenda i espai públic

  • Benestar social i millora dels serveis públics

  • Qualitat de vida en l’envelliment, la infància i la joventut

  • Economia circular i acció climàtica

  • Emergència climàtica i ciutat

  • Mobilitat sostenible de persones i béns

  • Nous espais i models de consum i producció responsables

  • Organització comunitària, democràcia i participació

  • Comunitat i participació

Pla Barcelona Ciència 2020-2023

Aquest és un projecte desenvolupat en el marc del pla barcelona Ciència 2020-2023, que preveu dedicar finançament específic a la investigació i millorar la interlocució amb l’ecosistema científic, i de la capitalitat cultural i científica de l’Estat, que té per objectiu, per exemple, impulsar subvencions d’investigació per a aliances de centres d’investigació i per a joves emergents en el camp de la investigació.

La d’aquest any és la cinquena convocatòria de subvencions per a projectes d’investigació sobre reptes de ciutat que impulsa l’ajuntament de Barcelona des de l’any 2019. Des d’aleshores, estan en marxa o tot just acabats 29 projectes, en els quals han participat 188 persones, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros.

Amb les convocatòries del 2022 (Investigació i Innovació 2022, que està en període d’avaluació, i Investigació Jove i Emergent, que es convoca ara), la inversió sumarà un total de 5,5 milions d’euros i un potencial de 53 o 56 projectes finançats.

Notícies relacionades

Es calcula, sumant aquestes últimes convocatòries, que en els projectes subvencionats per Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona hauran participat directament, amb més o menys intensitat, prop de tres-centes persones.

Es pot iniciar els tràmits per optar la subvenció aquí.