En col·laboració amb

Persones joves

Contra la soledat, reconnectem

La campanya ‘Contra la soledat, reconnectem’ és una iniciativa municipal per sensibilitzar sobre la soledat

Aplega més de 50 serveis municipals i una gran quantitat d’equipaments per ajudar a pal·liar la soledat no desitjada

Contra la soledat, reconnectem
1
Es llegeix en minuts

A Barcelona, 70.000 persones se senten soles sovint o molt sovint, especialment les joves. La campanya ‘Contra la soledat, reconnectem’ és una iniciativa municipal per sensibilitzar sobre la soledat que posa en marxa un nou espai web que aplega més de 50 serveis municipals i una gran quantitat d’equipaments per ajudar a pal·liar la soledat no desitjada.

Segons l’enquesta Òmnibus 2022, una de cada tres persones d’entre 16 i 24 anys se sent sola, una situació que s’ha vist accentuada per les conseqüències de la crisi social i sanitària de la covid-19.

Davant aquesta realitat, i posant en relleu que qualsevol persona, de qualsevol edat, pot sentir-se sola, la campanya ‘Contra la soledat, reconnectem’ vol desestigmatitzar i sensibilitzar sobre la soledat a tota la ciutadania, des dels més petits fins als més grans, perquè qualsevol persona es converteixi en aliada en el desafiament contra la soledat a la ciutat.

El nou espai web contra la soledat aplega tota la informació rellevant sobre aquest problema global de les societats actuals, així com un test per facilitar la possible detecció de situacions de soledat. I, a més, és una eina perquè persones de totes les franges d’edat que es trobin en situacions de soledat no desitjada puguin conèixer els més de 50 serveis municipals, com ‘Aquí t’escoltem’ i VinclesBCN, i un mapa d’equipaments amb els espais corresponents contra la soledat per a cada etapa de la vida.

La plaça de la Universitat, un espai per aprendre a reconèixer la soledat

Notícies relacionades

Divendres, 1 de juliol, la ciutat presentarà una instal·lació participativa a la plaça de la Universitat, entre les 10.00 i les 20.00 hores, en què s’animarà la ciutadania a respondre un test per reconèixer la soledat mitjançant cordills de colors que aniran formant una imatge simbòlica del sentiment de soledat per edats a la ciutat.

La campanya s’emmarca en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030. Tota la informació sobre la soledat està disponible a la web barcelona.cat/soledat.