En col·laboració amb

Estudis postobligatoris

Barcelona té una oficina per orientar l’alumnat que vol estudiar FP

Permet fer qualsevol gestió relacionada amb la formació professional i la resta d’estudis postobligatoris i rebre orientació acadèmica

Barcelona té una oficina per orientar l’alumnat que vol estudiar FP
1
Es llegeix en minuts

Situada al carrer del Rosselló, 87-89, de Barcelona, al costat de l’Escola Industrial, l’oficina serà una finestreta única on dirigir-se per fer qualsevol gestió relacionada amb la formació professional i la resta d’estudis postobligatoris. També s’informarà de l’oferta i els procediments d’accés.

El públic per a qui està pensada és l’alumnat que, des de qualsevol punt del seu itinerari formatiu, vulgui accedir als ensenyaments postobligatoris no universitaris, una funció equivalent a la de l’Oficina d’Accés a la Universitat, i servirà així per garantir la continuïtat dels i de les estudiants d’entre 16 i 18 anys. Concretament, atendrà tothom que vulgui accedir a:

  • Cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i superior (CFGS)

  • Ensenyaments artístics i esportius

  • Formació professional (FP) de grau bàsic

  • Formació professional dirigida a l’alumnat amb necessitats educatives especials

  • Programes de formació i inserció (PFI)

  • Formació ocupacional per a persones a l’atur que vulguin millorar la seva ocupabilitat i formació continuada per a treballadors en actiu

  • Batxillerats (professionalitzadors i especialitzats)

  • Escoles d’adults, on es fan els cursos per accedir a les proves d’accés als CFGM i CFGS

Atenció al públic

L’horari d’atenció al públic, tant presencial com virtual, és de dilluns a dijous, de 8.30 a 17.00 hores, i els divendres, les vigílies de dies festius i els períodes de vacances escolars, de 8.30 a 14.00 hores. També s’han habilitat dos canals, un de videoconferència i un de WhatsApp.

Notícies relacionades

Una altra via de contacte és el xat que es pot trobar a fp.edubcn.cat. La web, desenvolupada pel Consorci d’Educació de Barcelona, incorpora, a més, una nova eina de recerca dels estudis de formació professional que permet trobar els que més s’adeqüen a l’alumnat mitjançant paraules clau, a partir de les quals suggereix diferents titulacions vinculades als interessos escollits. Si es vol obtenir més informació sobre cada estudi, es pot continuar aprofundint a través de la web Elecció educativa.

Preinscripció a l’abril

Les arts escèniques són els primers estudis dels ensenyaments postobligatoris a obrir els períodes de preinscripció per al curs 2022-2023, concretament ho van fer dijous passat, 14 d’abril. La inscripció per a l’FP de grau mitjà per a l’alumnat de continuïtat i batxillerat s’obrirà durant la segona quinzena d’aquest mes. La resta d’inscripcions seran al maig, tret de la de l’educació d’adults, que serà durant la segona quinzena de juny. Trobaràs les dates concretes a la web Elecció educativa.