En col·laboració amb

Viure a Barcelona

Comencen les obres de l’illa Glòries, la més gran promoció de vivenda pública de la ciutat

Els edificis disposaran de cobertes verdes, mecanismes de reaprofitament d’aigües grises i plaques fotovoltaiques per a la generació d’energia renovable

Comencen les obres de l’illa Glòries, la més gran promoció de vivenda pública de la ciutat
2
Es llegeix en minuts

En marxa les obres dels quatre edificis de la promoció de vivenda pública de l’illa Glòries, la més gran promoguda per un ajuntament a l’Estat. En total es construiran 238 pisos, que s’adjudicaran en règim de lloguer i dret de superfície, on podran viure més de 800 persones. La inversió municipal per a aquest projecte és de 44 milions d’euros i la previsió és que els treballs durin 30 mesos.

La promoció se situa en l’illa delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la mateixa plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells. Estarà formada per dos edificis de sis i set plantes, que miraran a l’Eixample, i dos més, de nou i onze plantes, que miraran a les Glòries.

Els blocs s’uniran a les tres primeres plantes i deixaran un espai lliure a la planta baixa, que allargarà un recorregut de vianants des de la Diagonal fins a Encants. A més, disposaran de dos patis interiors, per a ús veïnal, que es podran habilitar com a espais d’estada, jocs infantils o estacionaments de bicicletes, entre altres usos. A les cobertes també s’inclouran zones de gaudi, a part d’equipaments tècnics.

En aquest projecte també destaca l’estratègia per reduir tant l’impacte ambiental, amb l’ús de fusta en l’estructura d’un dels blocs, com la demanda d’energia de calefacció i refrigeració, per mitjà de mesures passives. A més, els edificis disposaran de cobertes verdes, mecanismes de reaprofitament d’aigües grises i plaques fotovoltaiques per a la generació d’energia renovable.

En total es construiran 238 vivendes, 125 de les quals s’adjudicaran en règim de lloguer i 113 en règim de dret de superfície, dues fórmules que garanteixen que el sòl mai deixi de ser públic. Els pisos seran de tres, dos i una habitació, i onze estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Totes les vivendes es construiran tenint en compte la perspectiva de gènere, i desapareixerà qualsevol jerarquia entre les habitacions per adaptar-les a nous models familiars i de convivència. Cuines, banys o safarejos tindran les mateixes condicions de llum natural i ventilació que els espais considerats principals, com les sales d’estar o els dormitoris.

Les Glòries, pol de vivenda pública

Notícies relacionades

L’àmbit de les Glòries, una zona en transformació que inclourà un gran parc verd i infraestructures com el tramvia i els túnels viaris, concentra un dels pols de vivenda pública més importants de la ciutat. En total, entre les promocions acabades i en marxa, a les Glòries hi haurà 470 vivendes públiques.

A més de l’illa Glòries, s’han entregat les claus de 105 vivendes amb serveis per a persones grans al carrer de la Ciutat de Granada, i aquest estiu està previst que s’acabin les obres de l’edifici d’allotjaments de proximitat provisionals, APROP, amb 42 allotjaments de lloguer social. D’altra banda, pròximament s’assignarà el solar del carrer de Bolívia a una fundació o cooperativa de vivenda per construir i gestionar un bloc de 85 pisos de lloguer social i assequible.