Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació sostenible
Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari
Aquesta proposta, com les elaborades per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa

La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hostaleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.
El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada a fi de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).
Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:
De primer: api-rave a la sal, xips de barbeta, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal
De segon: fritada de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peix de rebuig, un producte que té poc valor comercial i que habitualment no s’aprofita, però que podem trobar a les nostres costes
De postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació
El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar el març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina. A més, a la web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)