En col·laboració amb

Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació sostenible

Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari

Aquesta proposta, com les elaborades per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat

Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa

Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari
1
Es llegeix en minuts

La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hostaleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.

El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada a fi de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:

  • De primer: api-rave a la sal, xips de barbeta, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal

  • De segon: fritada de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peix de rebuig, un producte que té poc valor comercial i que habitualment no s’aprofita, però que podem trobar a les nostres costes

  • De postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació

Notícies relacionades

El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar el març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.

Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina. A més, a la web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.