Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació sostenible
Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari
Aquesta proposta, com les elaborades per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa
La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hostaleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.
El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada a fi de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).
Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:
De primer: api-rave a la sal, xips de barbeta, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal
De segon: fritada de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peix de rebuig, un producte que té poc valor comercial i que habitualment no s’aprofita, però que podem trobar a les nostres costes
De postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació
El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar el març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina. A més, a la web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
- Desnonament massiu Els desallotjats del B9 acampen sota una sortida de la C-31 a Badalona i Albiol diu que farà desmuntar les tendes
- Anàlisi L’advocat Martín-Duarte
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- El forat de la sanitat pública El 45% dels espanyols només va al dentista per emergències: «Hi vaig anar per un queixal i vaig acabar amb una factura de 1.300 euros»
- Reforma en Justícia Falta de normes, possibles pròrrogues i molta incertesa davant la reforma que revoluciona l’organització de la justícia a Espanya
- Escàndol internacional El dur informe del cas Epstein: el que les víctimes de violacions van explicar a la policia i com els advocats van provar de fer-les callar
- Esperit nadalenc El Parc del Fòrum de Barcelona es tenyeix de vermell a la Cursa del Pare Noel
- UNA ALTRA DESGRÀCIA Greu lesió de genoll de Christensen
