Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació sostenible
Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari
Aquesta proposta, com les elaborades per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa

La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hostaleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.
El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada a fi de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).
Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:
De primer: api-rave a la sal, xips de barbeta, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal
De segon: fritada de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peix de rebuig, un producte que té poc valor comercial i que habitualment no s’aprofita, però que podem trobar a les nostres costes
De postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació
El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar el març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina. A més, a la web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Infraestructura 45 anys esperant el pont del Baricentro
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Un professor del Conservatori del Liceu, acusat d’agressió sexual
- Un paracaigudista resulta ferit molt greu a Empuriabrava
- De compres ¿Quan comencen les rebaixes d’estiu 2025? Dates de Zara, Mango i El Corte Inglés
- Aquesta és la flor groga silvestre que no deixes de veure pels carrers de Barcelona
- Crisi interna Santos Cerdán entrega l’acta quatre dies després de l’informe de la UCO i deixarà de ser aforat
- Estudi de la Fundació Gasol Adolescents i pantalles: un estudi detecta un augment d’ús d’11 hores a la setmana des del 2022