Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació sostenible
Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari
Aquesta proposta, com les elaborades per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa

La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hostaleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.
El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament d’aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada a fi de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).
Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:
De primer: api-rave a la sal, xips de barbeta, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal
De segon: fritada de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peix de rebuig, un producte que té poc valor comercial i que habitualment no s’aprofita, però que podem trobar a les nostres costes
De postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació
El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar el març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.
Es podrà degustar a més de 160 restaurants de Barcelona i de tot Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina. A més, a la web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?