En col·laboració amb

FEMINISME

Serveis d’atenció a les víctimes de violència masclista a Barcelona

És necessari rebutjar i denunciar les actituds masclistes

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) ofereix atenció presencial i telemàtica específica a persones en situacions de violència masclista

Serveis d’atenció a les víctimes de violència masclista a Barcelona
3
Es llegeix en minuts

El 25 de novembre va commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, una jornada per visibilitzar i condemnar les violències masclistes que viuen moltes dones, nens i persones LGTBI. Per aturar les violències masclistes és necessari rebutjar i denunciar des de les actituds i comentaris discriminatoris fins a les formes de violència més greus, un repte que assumim de manera activa i col·lectiva.

Per construir una ciutat lliure de violències masclistes és necessari que tothom s’impliqui a l’hora devisibilitzar-les, combatre-les i denunciar-les en totes les seves formes, des dels espais públics fins als entorns familiars, d’amistats, educatius o laborals. Cada gest, actitud o comentari discriminatori o violent cap a una dona fa que el masclisme s’estengui.

Parlant, actuant i denunciant podem evitar que creixi i es normalitzi. Actuant junts, tots podem apagar el masclisme.

Serveis d’atenció municipals vinculats a les violències masclistes

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) ofereix atenció presencial i telemàtica específica a persones en situacions de violència masclista: dones, nens i adolescents, persones LGTBI i qualsevol persona afectada per aquest tipus de violència. Des de principis de febrer, el servei d’atenció telefònica del SARA s’ha actualitzat per millorar la gestió de les consultes o agilitar l’assignació de cites prèvies.

 • Telèfon: 900 922 357

 • Horari d’atenció telefònica: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, i de dilluns a dijous, de 16.00 a 19.00 hores.

 • Atenció presencial d’urgència: sense cita prèvia, de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00 hores.

 • Direcció: Carrer de Marie Curie, 16

¿Com cal actuar davant una situació d’urgència?

Si vius a Barcelona i aquesta situació passa fora de l’horari d’atenció del SARA, pots contactar amb el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB):

 • Telèfon: 900 703 030

 • 24 hores, 365 dies

També pots contactar amb el servei telefònic d’atenció a la violència masclista, que cobreix tot Catalunya i ofereix atenció gratuïta, confidencial i en 124 idiomes. Proporciona tant informació sobre la violència masclista com mecanismes d’activació dels serveis d’intervenció en cas d’agressió.

 • Telèfon: 900 900 120

 • 24 hores, 365 dies

¿Què cal fer en cas d’agressió?

En cas de viure una situació d’agressió o de risc imminent:

 • Truca al 112. Intenta portar el mòbil a sobre en tot moment.

 • Si ets a casa, ves a un espai comunitari (balcó, escala...).

 • Si no pots sortir, tanca’t en una habitació amb finestra, però evita la cuina i el lavabo.

 • Truca i fes soroll perquè els veïns et puguin sentir.

 • Si tens menors al teu càrrec, explica’ls que davant una situació de violència s’han de protegir i no hi han d’interferir, i si et tanques en una habitació o decideixes marxar, intenta fer-ho sempre amb ells.

Més consells d’autoprotecció per a dones.

Més serveis especialitzats

A més, altres serveis especialitzats continuen actius i ofereixen atenció telemàtica, com els següents:

 • Punts d’informació i atenció a les dones (PIAD): servei públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, assessorament i orientació a les dones en diferents àmbits, a més d’atenció psicològica i assessorament jurídic. Contacte telefònic: 900 922 357.

 • Unitat Municipal contra el Trànsit d’Éssers Humans (UTEH): ofereix atenció integral (psicològica, social i jurídica) a víctimes de trànsit de persones, sigui quin sigui el seu fi (explotació sexual, trànsit d’òrgans, mendicitat...) i assessora les entitats socials i professionals que ho requereixin. Contacte per correu electrònic: unitatTEH@bcn.cat.

 • Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual (ABITS): servei dirigit a dones cis i dones trans que exerceixen la prostitució, sobretot les que es troben en una situació de risc i vulnerabilitat. Ofereix atenció integral perquè puguin conèixer i exercir els seus drets en igualtat de condicions. Contacte per correu electrònic: abits@bcn.cat.

Atenció per a homes que exerceixen violència masclista

Notícies relacionades

El Servei d’Atenció a Homes (XA) ofereix atenció telefònica a homes que volen canviar i millorar les seves relacions personals i evitar l’ús de qualsevol tipus de violència. A través de l’acompanyament de professionals especialitzats, proporciona pautes per identificar els comportaments i les actituds violentes, assumir la responsabilitat i les conseqüències i buscar alternatives no violentes en les seves relacions.

 • Telèfon: 933 491 610

 • De dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 hores