En col·laboració amb

INFÀNCIA

El servei de cangur Concilia s’amplia a dinou barris i atendrà nens i nenes d’1 a 3 anys

Aquest projecte està disponible en nou centres de la ciutat

A partir d’avui, 4 d’octubre, quatre escoles bressol municipals oferiran atenció a nens i nenes d’entre 1 i 12 anys

El servei de cangur Concilia s’amplia a dinou barris i atendrà nens i nenes d’1 a 3 anys
2
Es llegeix en minuts

Durant el curs passat va atendre 611 nens i nenes i va realitzar un total de 7.819 cangurs als equipaments municipals on s’oferia aquest servei. Ara la iniciativa de cangur municipal i gratuït pensat per permetre la conciliació a famílies que no tenen xarxa de recolzament ni recursos, ampliarà el nombre d’espais on estarà en funcionament i les franges d’edats dels infants que podrà atendre.

La idoneïtat del primer any de servei i la satisfacció de les famílies que l’han utilitzat ha impulsat a obrir el projecte Concilia en nou punts de la ciutat, en comptes dels set del curs passat. En concret, a partir d’avui, 4 d’octubre, quatre, en escoles bressol municipals, oferiran atenció a nens i nenes d’entre 1 i 12 anys, i els cinc punts restants seguiran com fins ara, atenent nens i nenes de 3 a 12 anys en equipaments també de titularitat pública.

A més, s’hi incorporaran dues persones formades en necessitats educatives especials per atendre els nens i nenes que ho necessitin, i quatre persones més amb coneixements específics en educació infantil, que se sumaran a l’equip de professionals que ja treballaven al Concilia el curs passat.

Un servei amb una demanda creixent

Tots aquests punts funcionaran en horari de tarda, de dilluns a divendres, així com dissabtes i dies festius, durant tot el dia, en funció de la demanda que tinguin, i seran els següents:

  • El Besòs i el Maresme: Casal de Barri Besòs i Escola Bressol Municipal Diagonal Mar.

  • El Raval: espai municipal del carrer de Sant Oleguer i Escola Bressol Municipal Cadí.

  • La Trinitat Vella: Institut Escola Rec Comtal i Escola Bressol Municipal El Tren.

  • Zona Nord: Centre Cívic Zona Nord i Escola Bressol Municipal Muntanya.

  • La Verneda i la Pau: Casal de Barri La Pau.

  • El Bon Pastor i Baró de Viver: Institut Escola El Til·ler.

  • La Marina: Escola Enric Granados.

  • La Prosperitat: Escola Mercè Rodoreda.

  • El Turó de la Peira i Can Peguera: Escola Calderón de la Barca.

Notícies relacionades

Durant tot aquest primer any, des d’octubre fins a finals de juny, el servei va atendre 611 nens i nenes i va realitzar en total 7.819 cangurs, la meitat dels quals van ser de famílies monoparentals. La previsió és que al llarg d’aquest curs escolar s’atenguin uns 900 nens i nenes de la ciutat i es realitzin uns 11.500 cangurs.

El projecte Concilia es va posar en marxa l’any passat en el marc del pla de xoc social per fer front a la crisi originada per la irrupció de la Covid-19, sobretot en zones del Pla de Barris, i per acompanyar famílies monoparentals i/o en situació de vulnerabilitat per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal. Durant aquest curs s’invertiran en el servei 630.000 euros.