En col·laboració amb

DIA DE L’ORGULL LGBTI

Set museus reivindiquen l’orgull LGTBI

En el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebra el 28 de juny, set institucions culturals que formen part del Grup de Treball de Museus Públics ofereixen una programació especial d’activitats per celebrar i reivindicar l’orgull i l’alliberament LGTBI

Set museus reivindiquen l’orgull LGTBI
1
Es llegeix en minuts

L’objectiu del projecte Museus LGTBI és reivindicar realitats poc representades o desconegudes en els relats museogràfics habituals. Exposicions temporals, visites comentades, itineraris especials i xerrades són algunes de les activitats amb què, durant els mesos de juny i juliol, els museus volen impulsar aquesta nova mirada. Les propostes analitzen les diversitats dels cossos, rellegeixen usos i costums històrics, destaquen les trajectòries personals d’activistes, descobreixen les facetes ocultes d’artistes o fan una aproximació ‘queer’ a la seva obra, entre altres qüestions. Més enllà de la programació, en alguns casos, també es transformaran els espais dels museus.

Les set accions plantejades als museus que formen part de la iniciativa són les següents:

  • Fundació Joan Miró: «Un cos com un univers» (visita itinerari)

  • Museu d’Arqueologia de Catalunya: ’Apolo o Afrodita. La identitat perduda’ (peça audiovisual)

  • Museu de Ciències Naturals de Barcelona: «Ciència des de la diversitat» (xerrada)

  • Museu del Disseny de Barcelona: «Unisex – Agender – Genderless» (projecte de senyalització a l’exposició «El cos vestit. Siluetes i moda»)

  • Museu Marítim de Barcelona: «El desig és tan fluid com el mar» (exposició temporal)

  • Museu Nacional d’Art de Catalunya: «Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI» (visites comentades i sessió en línia)

  • Museus de Sant Cugat del Vallès: «Concurs trenca-tòpics: la història amb altres mirades» (visita participativa)

Notícies relacionades

La iniciativa compta amb el recolzament del Centre LGTBI de Barcelona, que ha col·laborat organitzant una sessió de formació sobre diversitat sexual i de gènere per als diferents equips professionals implicats, un taller de ‘drag’ i la campanya de comunicació del projecte.

Tota la informació i entrades a la web de Museus LGTBI.