En col·laboració amb

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

La Primavera Republicana 2021 s’estén als deu districtes de Barcelona

Barcelona celebrarà aquest any que es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República.

Un mapatge a la façana de l’Ajuntament donarà el tret de sortida a un programa d’activitats que començarà el dimarts 13 d’abril i finalitzarà el 18 d’abril.

La Primavera Republicana 2021 s’estén als deu districtes de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Els anys de la República van representar un conjunt de canvis polítics i socials importants per a l’Estat. L’educació, la vivenda, la sanitat, la igualtat de gènere, la cultura i l’esport són alguns dels aspectes que la democràcia actual ha heretat d’aquells anys. Per aquesta raó, l’edició de la Primavera Republicana 2021 porta per lema ’La revolució pública’. El mapatge commemoratiu a la façana de l’Ajuntament de Barcelona serà el tret d’inici de la Primavera Republicana i es podrà veure cada nit del 13 al 18 d’abril, també a través de la web. S’estrenarà el 14 d’abril en el programa Àrtic, de Betevé, i a partir d’aquesta data es podrà veure a través de la web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Barcelona. A causa de les restriccions sanitàries i per evitar una crida presencial, no es podrà veure físicament. ‘Espurnes de la ciutat’ és una creació d’Alba G. Corral, amb música de Bàrbara Granados, que inclou documentació i músiques de la Segona República.

Deu actes per a deu districtes

Notícies relacionades

Però la Primavera Republicana s’estendrà a tots els districtes de la ciutat. El dimecres 14 d’abril, dia de la proclamació de la Segona República, deu espais de memòria dels deu districtes viuran una proposta musical amb dansa a càrrec d’escoles de música, un projecte artístic de Bàrbara Granados amb coreografia de Brodas Bros. Els espais escollits per a cada districte són els següents:

  • Ciutat Vella: Dispensari Central Antituberculós

  • L’Eixample: el Cinc d’Oros

  • Sants-Montjuïc: Estadi Olímpic de Montjuïc

  • Les Corts: presó de dones

  • Sarrià-Sant Gervasi: Mútua Escolar Blanquerna

  • Gràcia: plaça de les Dones del 36

  • Horta-Guinardó: pavelló de la República

  • Nou Barris: plaça de la República

  • Sant Andreu: Casa Bloc

  • Sant Martí: Foment Martinenc

García Lorca, una ‘revolució de nassos’ i un concert

Durant la setmana de celebració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República, també hi haurà espai per a la música, el teatre i la memòria. La Primavera Republicana 2021 estarà marcada per la lectura de ‘Doña Rosita la soltera’, de Federico García Lorca, que tindrà lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria. Les pallasses Pepa Plana, Nöel Olivé i Lola González presentaran l’acció performativa ‘Revolució de nassos’, i la plaça del Cinc d’Oros veurà la retirada de l’escut monàrquic que encara té instal·lat. A més, diversos artistes posaran veu i música als valors del republicanisme en el concert ‘Per més que feu, no passareu!’. El punt final de la Primavera Republicana serà la tradicional ofrena floral del 18 d’abril a la plaça de la República, a Nou Barris.