En col·laboració amb

ATENCIÓ PSICOLÒGICA

S’estén el servei de suport psicològic dirigit a joves i adolescents

S’ha completat el desplegament de la xarxa Konsulta’m per detectar i atendre de manera preventiva el patiment psicològic de joves i adolescents d’entre 12 i 22 anys

El servei ja és present a tota la ciutat, amb onze punts que ofereixen assessorament a joves, famílies, professionals i entitats i organitzacions que treballen amb aquests grups d’edat

S’estén el servei de suport psicològic dirigit a joves i adolescents
1
Es llegeix en minuts

Des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 s’han obert cinc punts nous a l’Eixample i Gràcia, cosa que ha permès que les atencions del servei Konsulta’m augmentin a la ciutat entorn del 138% durant l’últim any.

Notícies relacionades

En concret, durant el 2020 es van atendre 734 consultes de 448 joves, el 58% dels quals eren noies. El 18% de les persones ateses tenien entre 12 i 14 anys; el 40%, entre 15 i 17 anys, i el 41% restant tenien més de 18 anys. Quant als motius de consulta, el 44% es va dirigir al servei per malestar psicològic o emocional i un 19%, per dificultats relacionals.

El Konsulta’m forma part del Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2022, consensuat amb les entitats i serveis de la Taula de Salut Mental de la ciutat i dissenyat per oferir una resposta especialitzada, àgil i immediata sense derivació ni cita prèvia per abordar al més aviat possible el patiment i la sensació de malestar de la joventut i evitar que s’agreugi o es cronifiqui. Podeu consultar els punts del servei i els horaris a la seva web.