En col·laboració amb

PARTICIPACIÓ

Barcelona Ciència s’adapta al context de la pandèmia

Durant la segona meitat del 2020 es van fer revisions del pla per incorporar iniciatives, modificacions i solucions als nous reptes que planteja la pandèmia

Ara es culminarà amb un procés participatiu obert

Barcelona Ciència s’adapta al context de la pandèmia
1
Es llegeix en minuts

L’últim any la situació provocada per la Covid-19 ha canviat la realitat social, política i econòmica de la ciutat. Els canvis han afectat també el contingut del pla Barcelona Ciència 2020-2023, que es va presentar el 10 de març, just abans que comencés la crisi per la Covid-19. Durant la segona meitat del 2020 es van fer revisions del pla per incorporar iniciatives, modificacions i solucions als nous reptes que planteja la pandèmia i ara es culminarà la seva revisió amb un procés participatiu obert.

Notícies relacionades

El procés ‘Reimpulsem el pla de ciència’ es vehicularà a través de la plataforma Decidim.Barcelona. La ciutadania i el teixit científic i acadèmic de la ciutat podran presentar les seves propostes entre el 12 de febrer i el 12 de març per culminar la revisió del pla.

Durant la primera setmana de març es programaran sessions de debat i treball virtuals, per generar debats i abordar les iniciatives que hagin sorgit de les propostes. Fins ara el pla de ciència ha rebut reflexions i aportacions diverses per revisar-ho, a partir dels professionals de la ciència presents en el Pacte per Barcelona, en la reunió que l’alcaldessa va mantenir amb referents del món de la ciència i la investigació a la ciutat, l’abril del 2020, les aportacions dels membres del Consell Assessor Científic de Barcelona i les que es van recollir en el Pla d’Acció Municipal (PAM), entre d’altres.