En col·laboració amb

PRESENCIAL I VERSIÓ 'ONLINE'

Classes per dominar els conceptes bàsics de l'economia

El Curs d'Educació Econòmica està obert a tothom, amb el focus posat a les persones en situació de vulnerabilitat

Impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, acaba de rebre un premi del Banc d'Espanya i la CNMV per fomentar la igualtat

cuesedu2

cuesedu2

1
Es llegeix en minuts

El coneixement és poder i, en un context com l’actual, dominar els conceptes bàsics de l’economia resulta clau per gestionar les finances personals i poder aspirar a la igualtat d’oportunitats. No obstant, les persones en situacions de vulnerabilitat no solen tenir accés a aquest tipus d’estudis, cosa que els situa en una situació encara més precària. Davant d’això, l’Ajuntament de Barcelona explica amb el Curs d’Educació Econòmica (EdEc), que acaba de rebre el premi Premi Finances per a Tothom 2020 del Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El curs d’educació econòmica va començar fa tres anys per proporcionar a la ciutadania coneixements d’economia bàsica, sobretot a les famílies en situació de vulnerabilitat, i oferir-los eines que els permetin arribar a més autonomia i benestar. De fet, el perfil majoritari de les dues-centes persones que han completat el curs fins ara és el de dones d’entre 40 i 49 anys amb menors a càrrec i usuàries dels serveis socials de la ciutat.

Versió en línia

Amb la irrupció de la Covid-19, el programa ha adaptat el contingut del curs al format telemàtic i estarà en disposició de promoure la formació i l’acompanyament individualitzat durant 12 mesos a 450 persones a l’any.

Notícies relacionades

A través de la plataforma barcelona.cat/educacioeconomica, el programa s’obre a tota la ciutadania amb una versió en línia i gratuïta del curs, que, amb coneixements teòrics, exercicis i qüestionaris, tracta temes com la importància de fer un pressupost, marcar-se objectius d’ingressos i d’estalvis, prioritzar despeses, evitar el sobreendeutament i pensar en el futur. La web també ofereix eines com el test de salut econòmica i informació d’interès per a l’economia familiar i personal de la ciutadania.

D’aquesta manera, el curs pretén millorar la qualitat de vida de les persones, independentment de la seva situació econòmica, una cosa que han valorat el Banc d’Espanya i la CNMV a l’hora d’atorgar-li el premi. En aquest sentit, les dues institucions destaquen l’especial rellevància en el context actual d’una iniciativa amb valors com la igualtat d’oportunitats i que vol millorar la presa de decisions i els hàbits financers per part dels ciutadans.