En col·laboració amb

Pla de Barris

Més recursos per a les zones de la ciutat més afectades per la Covid-19

El programa aplica mesures per facilitar l'accés a ajuts i alleugerir la càrrega de famílies i entitats

També inclou accions per fer possible un estiu amb oci i cultura per als més joves

gent-amb-mascareta-caminant-i-fent-le

gent-amb-mascareta-caminant-i-fent-le

2
Es llegeix en minuts

El Pla de Barris ha adaptat els diferents programes als territoris on es desplega per fer front de manera integral a la crisi generada per la Covid-19. Les accions que s’estan posant en marxa tenen per objectiu abordar els problemes socioeconòmics, educatius, d’oci i de capacitació digital del veïnat.

Per facilitar l’accés als ajuts que les diferents administracions han posat en marxa, el Pla de Barris habilita set oficines d’acompanyament dirigides a famílies, empreses i serveis per a:

►Orientar sobre quins ajuts són més adequats per a cada situació particular i, si és procedent, derivar a altres serveis o equipaments.

►Ajudar en el procés de sol·licitud d’ajuts: requeriments i requisits, documentació o terminis.

►Proporcionar petites formacions a persones, entitats o serveis per facilitar la tramitació dels ajuts.

Dues oficines ja estan en funcionament a través del pla pilot que va començar el 6 de juny a Roquetes-Trinitat Nova i a la Zona Nord. La resta es posaran en marxa a partir d’avui, 27 de juliol, a la Trinitat Vella, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Marina i el Raval.

Activitats gratuïtes per a nens, adolescents i joves

El Pla de Barris també ha reforçat l’oferta cultural i d’oci per als més petits amb 1.790 places en diferents casals d’estiu que formen part del programa Baobab o que s’organitzen a través d’entitats de barri.

Per als joves i adolescents s’ofereixen diferents activitats esportives, d’oci i de cultura a l’espai públic, a través del programa Estiu Jove als barris de la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Zona Nord i la Trinitat Vella, a més de la dinamització jove al Raval.

L’objectiu és que els nens i nenes i adolescents millorin el seu benestar emocional després del confinament amb activitats per estimular l’aprenentatge i divertir-se. A més, els programes d’oci permeten alleugerir la càrrega de les famílies i faciliten la conciliació.

Reduir la fractura digital

Notícies relacionades

Per reduir la fractura digital, el Pla de Barris millorarà la cobertura i la xarxa wifi d’alta velocitat i oferirà ús lliure a tots els equipaments municipals dels barris del Pla de Barris. Als equipaments de la Zona Nord, a Nou Barris, ja s’ha implementat aquesta millora amb un projecte pilot. Aquesta acció anirà acompanyada d’un projecte de formació i acompanyament per als col·lectius que no tenen coneixements sobre recursos TIC, perquè puguin gestionar telemàticament els tràmits administratius de manera autònoma.

Impulsar l’alimentació saludable

Als barris de la Zona Nord, les Roquetes i la Trinitat Nova s’ha posat en marxa un pla pilot per fomentar els hàbits saludables a través de l’entrega setmanal d’una cistella de productes frescos, ecològics i de proximitat i de grups de treball en els quals es posen en comú aspectes vinculats a l’alimentació i els hàbits saludables.