En col·laboració amb

SISTEMES INNOVADORS

Els autobusos de Barcelona milloren en seguretat

La renovació de la flota permet incorporar un sistema intel·ligent de prevenció d'accidents

Els vehicles també guanyen en accessibilitat i augmenten els motors hídrids o elèctrics

busos

busos

1
Es llegeix en minuts

Les tecnologies digitals tenen la capacitat de millorar la seguretat dels automòbils, tal com es pot veure en els nous models de cotxes que les marques han llançat els últims anys. Un d’aquests avenços és el sistema intel·ligent de prevenció d’accidents, que ara també fa el salt també al transport públic. TMB està renovant actualment la flota d’autobusos amb la incorporació al servei de 105 nous vehicles entre els mesos de desembre i març.

Gràcies a això, el 16% dels autobusos de Barcelona, 184 vehicles, ja tenen instal·lat aquest mecanisme que interpreta l’entorn en temps real i alerta el conductor en cas de risc. D’aquesta manera es busca prevenir accidents i protegir sobretot els vianants i ciclistes.

Les càmeres de visió artificial, tres o cinc, segons el model del vehicle, analitzen en tot moment l’espai al voltant de l’autobús. En cas que detectin un risc de col·lisió, activen uns senyals lluminosos i sonors que avisen el conductor. A més, es processen les dades i s’identifiquen els punts de la ciutat que concentren més situacions de risc, una cosa que servirà per planificar actuacions futures en l’espai públic.

Millores d’accessibilitat i sostenibilitat

Notícies relacionades

Els nous autobusos també milloren l’accessibilitat, gràcies a dos espais reservats als dos costats del passadís per facilitar el desplaçament de cadires de rodes i cotxets. Així mateix, incorporen una barra de subjecció lateral, cintes ajustables i una rampa ajustada a la porta.

D’altra banda, el 34 % dels autobusos –386 vehicles– compten amb etiqueta ambiental i funcionen amb energia elèctrica o són híbrids. L’objectiu és que l’any 2024 tota la flota estigui formada per vehicles elèctrics o híbrids, excepte els minibusos, per als quals actualment no es disposa d’una alternativa elèctrica competitiva.

Temes:

Autobusos