En col·laboració amb

pedalant més lluny que mai

El Bicing s'amplia amb 97 noves estacions i a 11 barris on encara no havia arribat el servei

Un any després de la posada en marxa del nou model, se n'ha incrementat l'ús en un 9%, i ha sumat 11.000 abonats més

Una vegada acabada la segona fase de desplegament al març, la flota tindrà un total de 7.000 vehicles, 2.000 dels quals seran elèctrics

img 4343-760x428

img 4343-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir del dissabte 11 de gener, i durant els pròxims mesos, el Bicing s’està ampliant amb 97 noves estacions, amb servei en una vintena de barris on fins ara no n’hi havia, i es doblarà l’oferta de vehicles elèctrics. Un any després de la posada en marxa del nou model, ha incrementat un 9% el seu ús.

La nova fase de desplegament del servei de Bicing a Barcelona pretén reforçar-ne la seva presència en zones de la ciutat on hi ha molta demanda i donar cobertura als següents onze nous barris: La Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, el Verdum, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana.

Una vegada finalitzi la implantació de les noves estacions, n’hi haurà un total de 519, totes mixtes amb bicicletes elèctriques i mecàniques, a tota la ciutat.

Més bicicletes elèctriques

El parc de bicicletes elèctriques passarà de 1.000 a 2.000 unitats per donar cobertura a l’alta demanda d’aquests vehicles, que s’utilitzen de mitjana més que els mecànics: 9,27 usos per bici i dia en el primer cas, i 6,01 en el segon.

Segons el consistori, el nou model d’estacions mixtes ha impulsat la utilització dels vehicles elèctrics, i si continua l’increment d’ús, es valorarà ampliar encara més el parc.

De moment, una vegada acabi la segona fase de desplegament del nou Bicing el mes de març, el servei mantindrà un volum total de 7.000 vehicles, 2.000 dels quals seran elèctrics.

Increment de l’ús

Un any després d’implementar-se el nou model de Bicing, l’ús del servei s’ha incrementat un 9%, amb 1.161.847 usos més durant l’any 2019, i ha sumat 11.000 abonats més respecte al model anterior.

Notícies relacionades

Un 46,2% de les persones usuàries són dones i un 53,8% són homes. La majoria tenen una edat compresa entre els 25 i els 34 anys, utilitzen el servei de Bicing entre una i cinc vegades a la setmana, ho fan principalment per anar a treballar i tornar a casa i prefereixen el vehicle elèctric.

Són dades de l’‘Índex de satisfacció del client 2019’, que situen l’horari del servei amb una puntuació de 8,2 –com l’aspecte més ben valorat– davant del manteniment de les estacions, que té un 8; la comoditat, amb un 7,7, i l’adequació del model a l’ús, amb un 7,4. La puntuació global del servei és d’un 6,9.