En col·laboració amb

una estratègia municipal

Oberta la primera sanció a Barcelona per discriminació per raó d'origen en l'accés a la vivenda

La multa, de 90.001 euros, s'ha imposat al portal Idealista i a la immobiliària The New House Barcelona per un anunci que establia com a requisit que la persona llogatera fos espanyola

claus-760x428

claus-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Obert un expedient sancionador al portal Idealista i la immobiliària The New House Barcelona per discriminació en l’accés a la vivenda. La sanció, de 90.001 euros, s’ha imposat per un anunci que establia com a requisit que la persona llogatera fos espanyola.

La Constitució espanyola reconeix el dret de les persones a no ser discriminades per raó d’origen, i la privació de tot un col·lectiu a l’accés a un bé bàsic com la vivenda no queda emparada pel principi de llibertat de contractació.

L’anunci sancionat, publicat al juny, va ser denunciat per un ciutadà al’Oficina per la No-Discriminació (OND), que és el servei municipal de Barcelona que ofereix recolzament psicosocial, orientació i assessorament jurídic gratuïts a les persones que han viscut una situació de discriminació a la ciutat. Fins al mes d’agost havia atès un total de 145 casos.

El dret a la vivenda, una prioritat

Notícies relacionades

L’obertura d’aquest expedient sancionador s’emmarca en l’estratègia municipal contra l’assetjament i la discriminació a la vivenda. Amb aquest objectiu, s’han obert 134 expedients sancionadors dels següents tipus: per desocupació permanent, per assetjament immobiliari o discriminació en el seu ús, per destinar una vivenda de protecció oficial a un ús diferent del de residència habitual, per llogar-la sense llicència i per no inscriure una vivenda buida en el Registre de vivendes buides i vivendes ocupades sense títol habilitant

A més, actualment s’estan avaluant 155 casos detectats.