En col·laboració amb

A LA ZONA DE LLEURE NOCTURN

Barcelona atén més de 10.000 persones als estands antimasclistes durant l'estiu i les Festes de la Mercè

Les dones menors de 25 anys són les principals usuàries d'aquest servei municipal, format per tècniques d'igualtat i treballadores socials

img 0763-760x428

img 0763-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els estands antimasclistes de la Mercè i del front marítim es consoliden com a punts de referència per informar i actuar davant d’assetjaments i agressions sexuals, amb un total de 10.286 persones ateses. 

Les dones menors de 25 anys són les principals usuàries d’aquest servei municipal, format per tècniques d’igualtat i treballadores socials.

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar sobre la violència masclista i atendre situacions d’assetjament o agressió sexual, els estands antimasclistes s’han instal·lat aquest estiu a la zona de lleure nocturn del front marítim i els dos espais amb més afluència de gent a la nit durant la Mercè. 

En total, els tres punts han registrat 10.286 contactes, els 71% dels quals han sigut de dones i el 29% restant d’homes. Respecte a les dones, s’ha de destacar que la majoria han sigut noies menors de 25 anys.

La majoria dels usuaris i les usuàries que s’han acostat a l’estand antimasclista ho han fet per informar-se o per explicar una situació de violència masclista viscuda en el passat. En 21 casos s’ha dut a terme, en el marc de la festa, una intervenció vinculada a assetjaments masclistes, com acorralaments o tocaments no desitjats.

A més, els dos estands antimasclistes de la Mercè han passat de ser operatius de tres a quatre dies, i han atès 2.000 persones més que l’any anterior, amb un total de 6.700 usuaris i usuàries.

Reforç de l’equip de professionals

Les persones encarregades dels estands antimasclistes són professionals especialitzades, com tècniques d’igualtat i treballadores socials, capacitades per tractar situacions de violència masclista. 

Aquest any l’equip de professionals s’ha incrementat en un 60%, amb un total de 26 persones repartides entre els tres estands, que han desenvolupat la seva tasca tant en els punts fixos com de forma itinerant, movent-se pels entorns de l’estand.

Estratègia antimasclista

Notícies relacionades

Els estands antimasclistes municipals complementen les iniciatives d’associacions i del veïnat, que han posat en marxa de forma autogestionada i a través de voluntaris 62 punts liles, presents en espais de lleure nocturn i festes de barri. 

La implicació i la participació d’aquests col·lectius és clau en la lluita contra la violència masclista, i forma part de l’estratègia antimasclista, que també inclou expandir la cobertura territorial dels estands municipals, millorar els circuits d’atenció i prevenció i conscienciar el públic més jove.

Serveis d’atenció

En cas de viure una situació de violència masclista, tens a la teva disposició una sèrie de recursos municipals on t’atendran professionals especialitzats: