02 jul 2020

Anar al contingut

En col·laboració amb

UN REPTE TECNOLÒGIC

L'i.lab de Barcelona busca un paviment que generi energia neta i renovable

El projecte guanyador rebrà una subvenció de 30.000 euros per posar en marxa una prova pilot a la ciutat

El Periódico

L'i.lab de Barcelona busca un paviment que generi energia neta i renovable

L’i.lab, el laboratori d’innovació urbana, sostenible i social de Barcelona, llança un nou repte, en col·laboració amb l’Agència de l’Energia i la Fundació BIT Hàbitat, per impulsar el desenvolupament de paviments generadors d’energia renovable. 

El projecte guanyador rebrà una subvenció de 30.000 euros per posar en marxa una prova pilot a la ciutat.

Un repte tecnològic

Amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i impulsar la producció d’energia neta en l’àmbit local, el laboratori d’innovació i.lab proposa un nou repte tecnològic per explorar solucions per generar energia renovable a paviments i estudiar la viabilitat d’implantar-les a la via pública.

Els projectes que es presentin al repte han de permetre cobrir els usos i consums existents a la ciutat, sense generar-ne altres de nous, i han de preveure la injecció de l’energia produïda a la xarxa elèctrica de la ciutat. 

A més, les propostes s’han de dissenyar tenint en compte que els paviments generadors d’energia s’instal·laran a la intempèrie i, per tant, han de complir els requeriments de seguretat i resistència necessaris.

El nou repte de l’i.lab, en què col·laboren l’Agència de l’Energia i la Fundació BIT Hàbitat, no busca solucions tecnològiques aïllades, sinó que es concep com una solució global de gestió operativa i funcional.

La proposta guanyadora, que es donarà a conèixer al novembre en el marc de l’Smart City Expo, rebrà una subvenció de 30.000 euros per posar en marxa una prova pilot a la ciutat, amb la qual s’avaluarà la viabilitat de la instal·lació durant sis mesos. Si els resultats són satisfactoris, es plantejarà la incorporació dels paviments generadors d’energia en els processos de renovació del paviment de la ciutat a mitjà termini.

Més informació sobre el repte

¿Quin és el termini de presentació dels projectes?

Les propostes es poden presentar fins al 26 de setembre del 2019.

¿Quan es coneixerà el projecte guanyador?

Entre el 18 i el 20 de novembre del 2019.

¿On es poden consultar tots els requisits que han de complir les propostes?

A la web  del repte de l’i.lab es detalla tota la informació.